Fotbal: Neconvocarea lui Messi la echipa naţională, "o alegere pe termen scurt", susţine selecţionerul interimar al Argentinei

Fotbal: Neconvocarea lui Messi la echipa naţională, "o alegere pe termen scurt", susţine selecţionerul interimar al Argentinei

Selecţionerul interimar al echipei de fotbal a Argentinei, Lionel Scaloni, a explicat, marţi, că neconvocarea lui Messi pentru următoarele meciuri amicale este o alegere pe termen scurt, care nu împiedică revenirea sa la naţională, informează AFP.

"Am vorbit cu Messi. Şi plecând de la această conversaţie, mi-am alcătuit lotul. Nu am vorbit despre ce ar putea pe viitor. Ştim însă ce reprezintă Messi pentru noi şi vom vedea mai departe", a declarat Lionel Scaloni într-o conferinţă de presă.

"A fost o conversaţie bună. Am o relaţie bună cu el. El nu este pe această listă, iar pentru mai târziu vom vedea", a adăugat selecţionerul fără alte precizări.

Lionel Messi nu s-a mai exprimat public de la meciul Argentina - Nigeria care le-a adus calificarea în optimile de finală ale Cupei Mondiale ale Cupei Mondiale din Rusia, fază în care argentinienii au pierdut contra Franţei (3-4).

Conform presei argentiniene, starul Barcelonei i-a solicitat selecţionerului să nu-l convoace pentru următoarele patru meciuri amicale din 2018.

Vineri, Asociaţia fotbalului argentinian (AFA) a comunicat o listă de 29 de nume, fără Lionel Messi şi vedetele Angel Di Maria, Sergio Aguero sau Nicolas Otamendi.

"Niciun jucător nu mi-a spus că nu vrea să fie convocat la echipa naţională. Dar este clar că avem nevoie de figuri noi în această aventură. Am avut discuţii cu majoritatea şi sunt disponibili", a declarat Lionel Scaloni.

"Este momentul reconstrucţiei. Suntem convinşi că a venit momentul să apelăm la aceşti băieţi. Ei au un potenţial enorm", a mai spus Scaloni.

Selecţionata Argentinei va pleca pe 1 septembrie în Statele Unite pentru a întâlni Guatemala pe 7, la Los Angeles, şi Columbia, pe 11 septembrie la East Rutherford, în apropiere de New York. Selecţionata "Albiceleste" va mai disputa două meciuri, la finele lunii octombrie şi începutul lunii noiembrie, dar adversarii nu au fost încă stabiliţi.

Giovani Lo Celso (PSG) şi Paulo Dybala (Juventus), prea puţin sau deloc folosiţi la Cupa Mondială, vor fi titulari în echipa Argentinei.

De asemenea, absenţi din Rusia, atacanţii Lautaro Martinez şi Mauro Icardi (Inter Milano), precum şi Giovanni Simeone (Fiorentina), fiul antrenorului lui Atletico Madrid, vor încerca să-şi facă un loc în ''unsprezecele'' lui Scaloni. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale