Fotbal: Neymar conduce Brazilia la a şasea victorie consecutivă în preliminariile Cupei Mondiale 2022

Fotbal: Neymar conduce Brazilia la a şasea victorie consecutivă în preliminariile Cupei Mondiale 2022

Selecţionata Braziliei, cu starul Neymar în mare formă, a obţinut a şasea victorie consecutivă în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2022, impunându-se în deplasare, cu scorul de 2-0, în faţa reprezentativei Paraguayului, într-o partidă disputată marţi.

Neymar a deschis scorul în debutul jocului de la Asuncion (4), iar apoi a oferit pasa decisivă la cea de-a doua reuşită a Selecao, care l-a avut ca autor pe mijlocaşul Lucas Paqueta (90+2).

Atacantul lui PSG devenit cu această ocazie cel mai bun marcator al Braziliei în preliminariile Cupei Mondiale, cu 11 reuşite, la egalitate cu Zico şi Romario.

Neymar, care reuşise deja un gol şi o pasă decisivă vineri, în victoria cu Ecuador (2-0), a înscris până acum 66 de goluri în 105 meciuri disputate pentru Selecao, apropiindu-se la 11 lungimi de "regele" Pele.

Brazilia, cvintuplă campioană mondială, nu a mai început preliminariile cu şase victorii consecutive de la calificările pentru Mondialul din 1970, unde a aliniat una dintre cele mai mari echipe din toate timpurile, care avea în componenţă legende precum Pele, Tostao sau Rivellino.

În schimb, selecţionata Argentinei, marea rivală a brazilienilor, a făcut un nou pas greşit, terminând la egalitate în deplasare cu Columbia (2-2), după în urmă cu câteva zile a fost ţinută în şah pe teren propriu de Chile (1-1).

Messi şi colegii săi au condus cu 2-0 la pauza meciului de la Barranquilla, prin golurile lui Cristian Romeo (3) şi Leandro Paredes (8), dar columbienii au redus din handicap după pauză, în urma unui penalty transformat de Luis Muriel (51), iar apoi au egalat în extremis, prin Miguel Borja (90+4).

Argentina se află pe locul secund în clasamentul grupei unice sud-americane, la şase puncte în spatele Braziliei, primele patru clasate la finalul preliminariilor urmând să se califice direct la Cupa Mondială din Qatar, în timp ce ocupanta locului al cincilea va disputa un baraj internaţional cu o reprezentantă a zonei Oceania.

Rezultate:
Ecuador - Peru 1-2
Au marcat: Gonzalo Plata (90+1), respectiv Christian Cueva (63), Luis Advincula (87).

Columbia - Argentina 2-2
Au marcat: Luis Muriel (51 - penalty), Miguel Borja (90+4), respectiv Cristian Romero (3), Leandor Paredes (8)

Venezuela - Uruguay 0-0

Paraguay - Brazilia 0-2
Au marcat: Neymar (4), Lucas Paqueta (90+4).

Chile - Bolivia 1-1
Au marcat: Erick Pulgar (69), respectiv Marcelo Moreno Martins (82 - penalty).

Clasament: 1. Brazilia 18 puncte, 2. Argentina 12 puncte, 3. Ecuador 9 p, 4. Uruguay 8 p, 5. Columbia 8 p, 6. Paraguay 7 p, 7. Chile 6 p, 8 Bolivia 5 p, 9. Venezuela 4 p, 10. Peru 4 p.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro