Fotbal: Neymar, imortalizat pe Aleea Celebrităţilor de pe Maracana

Fotbal: Neymar, imortalizat pe Aleea Celebrităţilor de pe Maracana

Atacantul brazilian Neymar, care joacă la Paris Saint-Germain, a devenit cel mai recent star al fotbalului brazilian imortalizat pe Aleea Celebrităţilor de pe legendarul stadion Maracana din Rio de Janeiro, transmite Xinhua.

Fotbalistul de 28 de ani, care se află în ţara natală după ce s-a accidentat la o gleznă luna trecută, a vizitat stadionul Maracana şi şi-a lăsat amprentele picioarelor pe Aleea Celebrităţilor, înainte de a zbura înapoi în Franţa, duminică.

''Sunt foarte fericit şi mândru să fac parte din istoria fotbalului şi să mă alătur atâtor mari jucători care şi-au lăsat urmele picioarelor pe Maracana'', a afirmat Neymar într-o postare pe Instagram.

Neymar se alătură astfel unor fotbalişti de renume ai Braziliei, precum Pele, Garrincha, Zico, Romario, Socrates, Marta, Ronaldinho sau Ronaldo.

Neymar a devenit al doilea marcator din istoria naţionalei Braziliei în octombrie, printr-un hat-trick reuşit în meciul cu Peru, din preliminariile Cupei Mondiale din 2022, depăşindu-l pe Ronaldo Nazario de Lima. Atacantul lui PSG are acum 64 de goluri în 103 meciuri pentru selecţionata auriverde, fiind la 13 de recordul lui Pele, care rezistă de aproape o jumătate de secol.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...