Fotbal: Neymar se află la Porto, dar e așteptat la Paris

Fotbal: Neymar se află la Porto, dar e așteptat la Paris

Fotbalistul brazilian Neymar a ajuns miercuri la Porto, dar este așteptat joi la Paris, pentru a a realiza transferul său de la FC Barcelona la Paris Saint-Germain, au anunțat surse apropiate de acest caz, citate de AFP.

Atacantul brazilian (25 ani) este așteptat joi după-amiaza la Paris, escala Porto având ca scop efectuarea vizitei medicale tradiționale, având în vedere că noul director sportiv al echipei PSG, Antero Henrique, a lucrat până de curând la FC Porto.

Neymar și-a anunțat miercuri dimineața coechipierii de la FC barceloan de plecarea iminentă la PSG și a fost scutit de antrenament.

Agentul său, Wagner Ribeiro, a declarat pe aeroportul din Barcelona: ''Vom plăti clauza de reziliere. Din momentul în care Neymar mi-a dat undă verde, pe 1 august, am plecat la Paris și am făcut o propunere clubului PSG de a plăti clauza, ceea ce se va realiza în orele următoare''.

FC Barcelona a anunțat miercuri dimineața că nu îi va da drumul lui Neymar decât în schimbul celor 222 de milioane de euro care reprezintă clauza de eliberare a jucătorului.

Potrivit lui Ribeiro clauza ar urma să fie achitată în cât mai scurt timp, pentru ca jucătorul să poată fi prezentat în weekend.

Potrivit unor media, Neymar ar urma să semneze un contract pe cinci ani și să câștige peste 550.000 de euro pe săptămână.

Neymar va deveni protagonistul celui mai scump transfer din istoria fotbalului, depășind tranzacția efectuată vara trecută, când Manchester United a achitat 105 milioane de euro lui Juventus pentru mijlocașul francez Paul Pogba.

Achiziționarea sa de către PSG este deja contestată de Liga spaniolă de fotbal. Președintele acestui for, Javier Tebas, a anunțat că va sesiza UEFA și va face o plângere împotriva clubului PSG pentru nerespectarea regulilor fair play-ului financiar impus cluburilor.

Tebas acuză Qatarul că injectează fonduri în PSG, violând astfel regulile fair play-ului financiar al UEFA și cele legate de concurența în Uniunea Europeană.

Neymar a fost transferat în 2013 de la Santos la FC Barcelona pentru 57,1 milioane de euro, dar dezvăluirile ulterioare au arătat că prețul de transfer a fost aproape de 100 de milioane de euro.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…