Fotbal: Nicolae Stanciu vrea să plece de la Anderlecht la finalul sezonului

Fotbal: Nicolae Stanciu vrea să plece de la Anderlecht la finalul sezonului

Nicolae Stanciu este unul dintre fotbaliștii care vor să plece de la Anderlecht la finalul sezonului, a declarat managerul sportiv al campioanei Belgiei, Herman Van Holsbeeck, pentru ziarul Het Laatste Nieuws.

Stanciu, care a evoluat puțin în ultima perioadă, este unul dintre jucătorii ce l-au anunțat pe Van Holsbeeck că vrea să se transfere la încheierea actualei stagiuni. "Știu deja că jucători ca Hanni, Stanciu, Spajic și Dendoncker vor la plece la sfârșitul sezonului", a spus oficialul.

Dificultățile par să-l împingă pe Stanciu spre despărțirea de echipa din capitala Belgiei, dar se pune întrebarea dacă vreun club va dori să bage mâna în buzunar pentru un un jucător care este cel mai scump transfer din istoria lui Anderlecht, scrie site-ul walfoot.be.

În etapa trecută, mijlocașul român a marcat și a contribuit decisiv la celălalt gol al echipei sale în victoria din campionat cu Waasland-Beveren (2-1).

Potrivit walfoot.be, Stanciu ar putea profita de schimbarea antrenorului, stilul mai ofensiv al interimarului Nicolas Frutos fiind mai convenabil pentru român decât abordarea defensivă a fostului tehnician, Rene Weiler.

"Românul este un om grăbit. Cum are mingea, vrea să facă diferența, iar asta e cu siguranță marea sa problemă. O problemă ce uneori se poate transforma în soluție, ca în meciul cu Beveren (un assist și un gol). Fotbalistul trebuie să învețe însă să joace mai simplu și în felul acesta va căpăta încredere. Vrând să joace complicat, ratează pasele și este prea imprecis", comentează site-ul. "(...) Stanciu are toate calitățile ca să se impună în sistemul noului antrenor. Ca să se poată însă adapta și să dezvolte niște automatisme, va fi nevoie de timp... Lucru pe care Frutos (deocamdată) nu-l are", continuă site-ul. Acesta remarcă faptul că Stanciu ar putea juca mai mult în condițiile în care colegul său Alex Chipciu contribuie destul de puțin la faza ofensivă.

Anderlecht o întâlnește miercuri acasă pe Celtic Glasgow, în Liga Campionilor.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin