Fotbal: Nicuşor Bancu (U Craiova), sancţionat cu 10.000 de lei de CNCD pentru declaraţii rasiste

Fotbal: Nicuşor Bancu (U Craiova), sancţionat cu 10.000 de lei de CNCD pentru declaraţii rasiste

Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, a fost sancţionat, miercuri, de Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru declaraţiile rasiste făcute la adresa jucătorului de culoare olandez Bradley de Nooijer în timpul meciului cu FC Viitorul din 30 septembrie, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Jura, secretar de stat în cadrul CNCD.

De asemenea, CNCD a decis şi sancţionarea clubului Universitatea Craiova cu aceeaşi sumă pentru atitudinea pasivă de după incident.

"Nicuşor Bancu a fost sancţionat cu 10.000 lei pentru declaraţii rasiste, iar clubul Universitatea Craiova tot cu 10.000 pentru atitudinea pasivă în acest caz. De asemenea, Comisia Centrală a Arbitrilor a fost avertizată să transmită arbitrilor să sancţioneze regulamentar de acum înainte cazurile de rasism", a afirmat, pentru AGERPRES, Cristian Jura.

"România se aliniază la standardele internaţionale în ceea ce priveşte lupta împotriva rasismului şi discriminării, practic aplicăm politica de zero toleranţă la orice act rasist. Din păcate, clubul din Craiova nu a trimis nici măcar un punct de vedere la acest caz şi nici nu s-a delimitat de astfel de afirmaţii", a adăugat Jura.

La finalul partidei Universitatea Craiova - Viitorul Constanţa, scor 3-1, disputată la 30 septembrie în cadrul etapei a 11-a a Ligii I, antrenorul secund al echipei constănţene, Cătălin Anghel a afirmat că Nicuşor Bancu l-a înjurat pe jucătorul de culoare olandez Bradley de Nooijer, faţă de care a avut şi remarci rasiste.

Fotbalistul echipei Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, nu a negat incidentul, precizând că nu îşi aduce aminte dacă a avut sau nu remarci rasiste la adresa olandezului.

La 1 octombrie, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în urma acestui incident, solicitând puncte de vedere tuturor părţilor implicate.
AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale