Fotbal: ''Nu există locuri rezervate în echipă'', afirmă selecționerul german Joachim Loew

Fotbal: ''Nu există locuri rezervate în echipă'', afirmă selecționerul german Joachim Loew

''Nu există un bilet gratuit'' pentru a obține un loc în echipa de fotbal a Germaniei la Mondial, a avertizat joi selecționerul Joachim Loew, cu o zi înaintea meciului din preliminariile CM 2018 împotriva Cehiei.

Dacă se impun vineri și din nou peste trei zile pe teren propriu în fața Norvegiei, campionii mondiali en titre pot obține încă de luni calificarea, dacă Irlanda de Nord va pierde un punct pe drum, la San Marino, vineri, sau în Cehia, luni.

''Cehii sunt cu spatele la zid, ei trebuie să câștige puncte împotriva noastră'', a avertizat Loew într-o conferință de presă organizată la Praga înaintea meciului.

Întrebat despre concurența în echipă, cea mai dură din ultimii ani, pentru a prinde lista de 23 de jucători pentru Mondialul din Rusia, Loew a spus: ''Le-am spus jucătorilor că nu va exista un bilet gratuit. Talentul, potențialul, tot ce a existat în trecut nu mai contează. Ei vor trebui să fie performanți în acest sezon, fiecare trebuie să-și fixeze Mondialul ca obiectiv, aștept de la fiecare jucător să facă totul pentru a fi în cea mai bună formă posibilă'' în vederea Cupei Mondiale.

Împotriva Cehiei, el a asigurat că Marc-Andre ter Stegen va fi titular între buturi (Manuel Neuer revenit după o accidentare nu a jucat decât un singur meci cu Bayern — n.r.), la fel ca și că Joshua Kimmich și Jonas Hector, fundașii laterali, toți trei câștigători ai Cupei Confederațiilor cu Germania în această vară. ''Timo Werner este unul dintre candidați'' pentru a debuta, a adăugat Loew.

În absența lui Neuer, Mats Hummels va purta banderola de căpitan. Fundașul central al lui Bayern, aflat printre jucătorii din vechea generație, la cei 28 de ani ai săi, a admis că toți campionii mondiali trebuie să lupte pentru a-și regăsi locul în echipă: ''Noi ne-am impus în fața generației precedente și același lucru se va întâmpla și cu generația noastră, asta este clar'', a prezis el.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa