Fotbal: O senatoare vrea ca imaginea lui Maradona să apară pe bancnotele argentiniene

Fotbal: O senatoare vrea ca imaginea lui Maradona să apară pe bancnotele argentiniene

O senatoare din Argentina a propus ca imaginea lui Diego Maradona să apară pe bancnote şi a înaintat luni Congresului un proiect pentru ca fostul star al fotbalului - şi poate chiar o reprezentare a celebrei sale "Mâini a lui Dumnezeu" - să apară pe hârtiile în valoare de 1.000 de pesos, informează Reuters.

Bancnota, care valora circa 12,27 dolari la cursul de schimb de luni, ar urma să prezinte chipul lui Maradona pe o parte şi imaginea unuia dintre cele mai celebre goluri ale sale pe cealaltă, a afirmat senatoarea Norma Durango, iniţiatoarea acestui proiect.

"Ideea nu este doar de a aduce un omagiu celui mai important idol al nostru, dar şi de a ne gândi la chestiunea economică. Noi considerăm că atunci când turiştii vor veni aici, vor dori să plece către casă luând cu ei un 'Maradona''', a explicat Durango.

Diego Maradona, care a încetat din viaţă luna trecută, la vârsta de 60 ani, a marcat două dintre cele mai faimoase goluri ale sale în meciul cu Anglia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale 1986 (2-1). La primul dintre ele, el a introdus mingea cu mâna în poarta goalkeeper-ului Peter Shilton, afirmând ulterior că a fost vorba de "Mâna lui Dumnezeu". Cel de-al doilea gol, considerat unul dintre cele mai frumoase din istoria fotbalului, a venit după o acţiune personală a lui Maradona, care a driblat tot ceea ce i-a ieşit în cale, înainte de a-l învinge din nou pe Shilton.

Unii argentinieni critică însă dorinţa de includere pe o hârtie oficială a guvernului a golului marcat cu mâna de Maradona, considerând că ar fi ca şi cum autorităţile ar aproba o ilegalitate.

Senatoarea din provincia La Pampa a indicat că decizia finală va fi luat de legislatori, care trebuie să studieze propunerea sa la începutul anului viitor.

Actuala bancnotă de 1.000 de pesos are imprimată pe ea imaginea unei păsări-olar (Rufous hornero), pasărea naţională din Argentina.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...