Fotbal: O victorie cu Steaua o pune pe Viitorul "în postura de a lupta pentru câștigarea campionatului" (Hagi)

Fotbal: O victorie cu Steaua o pune pe Viitorul "în postura de a lupta pentru câștigarea campionatului" (Hagi)

O victorie cu Steaua o pune pe FC Viitorul "în postura de a lupta pentru câștigarea campionatului", a estimat Gheorghe Hagi înaintea meciului de sâmbătă, de pe teren propriu, din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii I de fotbal.

"Suntem conștienți că o victorie ne pune în postura de a lupta pentru câștigarea campionatului", a declarat Hagi într-o conferință de presă, informează site-ul clubului. "Este un meci ca o finală", a spus antrenorul, care este "mândru" că echipa sa a ajuns să joace "o finală de campionat".

"Sper ca noi să facem un meci mult mai complet ca ei, din toate punctele de vedere, cu mingea, fără minge. Trebuie să fim mai inteligenți, mai iuți ca ei", a adăugat Hagi, care a insistat în ce privește importanța jocului fără minge. "Cu mingea trebuie să ai calitate. Se cheamă tehnică", a subliniat fostul mare internațional.

Legat de prezența publicului, el a spus că "lumea vine la meciurile mari în România".

Totodată, Hagi speră ca portarul Niță să nu facă sâmbătă un meci prea bun pentru Steaua.

Hagi s-a referit și la meciul România — Danemarca, programat pe 26 martie, în preliminariile Cupei Mondiale 2018: "Trebuie să câștigăm. Trebuie să facem totul să ne califică. Dacă nu ne calificăm, ne va și mai greu să ieșim în lumea bună. (...) România trebuie să facă performanțe, iar performanțe înseamnă calificări la toate sectoarele, seniori, U-21, U-19, U-17, U-15".

În opinia lui, generația din care el a făcut parte a dat "un exemplu că se poate", naționala pentru care a evoluat el nesimțindu-se inferioară nimănui.

"A construi înseamnă să selectezi oameni care în primul rând cred în ei, că sunt foarte buni și că pot fi cei mai buni", a afirmat Hagi.

El a arătat că în România sportul trebuie "să devină o prioritate".

În altă ordine de idei, Hagi crede că unii ziariști au fost nedrepți cu Nicolae Stanciu, care, potrivit lui, a jucat foarte bine în primele sale șase luni în campionatul Belgiei.

Meciul FC Viitorul — Steaua va avea loc, sâmbătă, de la ora 20,30 pe stadionul Central din Complexul Academiei Hagi.

AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...