Fotbal: Oferta de împrumut a asociaţiei suporterilor dinamovişti a fost respinsă de conducerea clubului Dinamo

Fotbal: Oferta de împrumut a asociaţiei suporterilor dinamovişti a fost respinsă de conducerea clubului Dinamo

Asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" a anunţat, joi seara, că oferta sa de a împrumuta clubul de fotbal Dinamo cu o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro şi să primească în schimb între 25 şi 30% din acţiuni a fost respinsă de conducerea spaniolă a grupării bucureştene.

"Am fost contactaţi de către conducerea spaniolă a clubului pentru a ajuta cu bani. N-am stat pe gânduri. Aşa că am acţionat imediat. Am propus o ofertă cu două opţiuni, pentru ca şefii lui Dinamo să aibă de unde alege. În ambele variante Dinamo ar primi banii şi s-ar salva de la depunctare. Din păcate, dorinţa noastră de a ajuta a nu a fost luată în considerare. Oferta înaintată prin Program DDB a fost declinată de către conducerea clubului. Ni s-a răspuns cu o soluţie în care erau ignorate toate propunerile noastre. Noi cerusem ca împrumutul să fie garantat printr-un gaj asupra acţiunilor deţinute de partea spaniolă. Dacă Pablo Cortacero este atât de sigur că în mai puţin de o lună va dispune de 5.000.000 de euro pentru majorarea de capital, e clar că nu ar trebui să fie nicio problemă să garanteze împrumutul cu acţiunile pe care le deţine. Din moment ce a refuzat oferta noastră, înseamnă că nici el nu crede în povestea cu milioanele de euro", se menţionează pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Suporterii precizează că oficialii spanioli le-au prezentat un document conform cărora săptămâna viitoare vor intra în club 1,5 milioane de euro pentru plata datoriilor.

"Ni s-a fluturat o hârtie cu valoare zero, prin care cineva garantează că ''săptămâna viitoare'' vor intra 1.500.000 de euro. Domnul şahist crede că schimbă cu noi nebunul pe regină... Între timp am lucrat şi la un plan B şi suntem gata să oferim o altă soluţie pentru ca Dinamo să-şi achite datoriile urgente şi să scape de penalizare. Vom reveni cu detalii despre acest plan, în cazul în care se va apela la el", se arată pe site-ul de socializare citat.

Miercuri, asociaţia suporterilor dinamovişti "Peluza Cătălin Hîldan" a anunţat că doreşte să împrumute clubul de fotbal Dinamo cu o sumă cuprinsă între 150.000 şi 200.000 de euro şi să primească în schimb între 25 şi 30% din acţiuni după ce noua conducere spaniolă a grupării bucureştene a comunicat că nu are posibilitatea financiară de a achita datoriile restante, lucru care va duce la depunctarea echipei.

În ultima perioadă clubul Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, existând restanţe la plata salariilor jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi angajaţi pe mai multe luni. Conducerea reprezentată de Pablo Cortacero a anunţat în mai multe rânduri că va achita salariile, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Din cauza acestor probleme, antrenorul Cosmin Contra a anunţat că doreşte să plece, el iniţiind deja discuţiile cu conducerea clubului pentru rezilierea contractului său.

În situaţia în care datoriile nu vor fi achitate până la sfârşitul lunii noiembrie, FC Dinamo va fi sancţionată cu deducerea a 6 puncte în clasamentul Ligii I şi interdicţia participării în cupele europene, conform regulamentelor Federaţiei Române de Fotbal.

Compania Benel International SA, reprezentată de spaniolul Pablo Cortacero, a devenit la jumătatea lunii august noul acţionar majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti.
AGERPRES (AS-editor: Marius Ţone, editor online: Andreea Preda)

Sursa foto: Peluza Catalin Hildan-Dinamo /Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...