Fotbal: Olympique Marseille, la cură de austeritate

Fotbal: Olympique Marseille, la cură de austeritate

Clubul de fotbal Olympique Marseille, avertizat pentru nerespectarea fair play-ului financiar, a semnat un acord cu UEFA, care constrânge gruparea franceză să-şi reducă cheltuielile pe durata următoarelor patru sezoane, a anunţat, miercuri, forul continental, citat de AFP.

În cadrul acestui acord, care va fi în vigoare până în sezonul 2022/2023, Olympique Marseille s-a angajat să afişeze "un deficit maxim de 30 de milioane euro" în exerciţiul încheiat în 2020, "zero euro" în 2021 şi "să atingă pragul de rentabilitate" în 2023, conform Uniunii Europene de Fotbal.

Olympique trebuie, în acelaşi timp, să-şi ajusteze masa salarială, ceea ce va determina mai multe plecări decât veniri în această vară.

Marseille, care nu s-a calificat în cupele europene în sezonul viitor, nu va putea conta nici pe cele 6 milioane de euro din încasările eventuale datorate participărilor la viitoarele competiţii europene: 2 milioane ferm şi 4 milioane cu condiţia respectării angajamentelor din partea clubului.

Clubul din Hexagon va fi nevoit să limiteze la 23 (faţă de 25) numărul jucătorilor pe care îi va putea înscrie în cupele europene în sezonul 2020/2021, urmând ca această restricţie să fie ridicată pentru sezoanele 2021/22 şi/sau 2022/23 dacă va respecta măsurile operaţionale şi financiare convenite, a mai precizat UEFA.

Această cură de austeritate este o nouă veste proastă pentru Olympique Marseille, club cumpărat în 2016 de omul de afaceri american Frank McCourt, care a avut un sezon dificil în plan sportiv, fără o calificare europeană şi s-a despărţit de antrenorul Rudi Garcia, înlocuit cu portughezul Andre Villas-Boas.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale