Fotbal: Olympique Marseille propune reducerea numărului de echipe din Ligue 1

Fotbal: Olympique Marseille propune reducerea numărului de echipe din Ligue 1

Preşedintele clubului francez de fotbal Olympique Marseille, Jacques-Henri Eyraud, susţine o reducere a numărului de echipe din Ligue 1, care este de 20 în prezent, în cadrul reformelor post-COVID-19, relatează L'Equipe.

Într-o conferinţă organizată de Financial Times, Eyraud a pledat pentru micşorarea numărului de cluburi din prima ligă franceză de fotbal: ''Cred că trebuie să ne gândim la guvernanţa noastră şi asta implică şi formatul ligii. Există un sentiment din ce în ce mai mare, poate nu în Anglia, ci în Franţa şi cu siguranţă în alte ligi europene, că un campionat cu 20 de echipe este prea mult. Timp de patru luni, noi, la Marseille, am jucat la fiecare trei zile, iar acest lucru este valabil şi în februarie şi martie. Este în detrimentul jucătorilor şi nu este bine nici pentru campionat, nici pentru suporteri şi este un subiect asupra căruia va trebui să ne gândim foarte serios, deoarece un campionat cu 20 de echipe nu este sustenabil. Există o mulţime de reforme despre care putem vorbi, nu ştiu ce va fi, dar cred că va exista o lume post-COVID-19 pentru Ligue 1 şi pentru celelalte campionate''.

Olympique Marseille ocupă locul 9 în Ligue 1, cu 34 puncte din 23 meciuri, la patru puncte de zona cupelor europene. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...