Fotbal: Opt victime ale unui antrenor pedofil pretind despăgubiri clubului Manchester City

Fotbal: Opt victime ale unui antrenor pedofil pretind despăgubiri clubului Manchester City

Cluburile engleze de fotbal Manchester City şi Crewe Alexandra au fost trimise, marţi, în faţa unui tribunal care va studia cererile de despăgubiri formulate de opt bărbaţi care au fost în copilărie victimele agresiunilor unui antrenor condamnat ulterior pentru pedofilie, relatează AFP.

În urma unei audieri preliminare, petrecute marţi, procesul a fost programat pentru octombrie 2021 şi ar urma să dureze opt săptămâni.

Barry Bennell, care îşi ispăşeşte în prezent o pedeapsă de 30 de ani de închisoare pentru agresiuni pedofile asupra a 12 băieţi comise între 1979 şi 1991, lucra în acea perioadă ca scouter la clubul Manchester City.

Chiar dacă el nu era salariat al clubului, a colaborat pentru perioade scurte cu echipele de juniori ale grupării între 1976 şi 1984. El a pregătit în special o echipă compusă din jucători cu potenţial, dar prea tineri pentru a evolua la Manchester City. De asemenea a lucrat pentru Crewe Alexandra, club la care au activat două dintre victimele sale, care au depus cerere de despăgubiri.

Cei opt reclamanţi, care au azi 40-50 de ani, doresc ca Manchester City şi Crewe Alexandra să îi despăgubească în urma ''sechelelor psihiatrice foarte grave'' pe care le-au suferit din cauza agresiunilor.

Şapte reclamanţi doresc să primească indemnizaţii şi pentru că apreciază că aceste agresiuni i-au împiedicat să îşi realizeze o carieră profesionistă. Pe lângă contestarea amplorii prejudiciului moral suferit de cei opt bărbaţi, cele două cluburi susţin că nu sunt responsabile pentru actele lui Bennell şi că reclamaţiile privind despăgubirile sunt tardive.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

4 Așa o fi?

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …