Fotbal: Pancu, în locul lui Schumacher la Rapid - Dacă trebuie, vom vărsa sânge pentru a ne atinge obiectivul

Fotbal: Pancu, în locul lui Schumacher la Rapid - Dacă trebuie, vom vărsa sânge pentru a ne atinge obiectivul

Daniel Pancu (41 de ani), retras din activitatea de fotbalist la finalul sezonului 2017-2018, a fost instalat în funcţia de antrenor principal la FC Rapid, grupare din Liga a III-a, în locul lui Constantin Schumacher, el declarând că de acum înainte jucătorii vor "vărsa sânge" dacă va fi nevoie pentru a-şi îndeplini obiectivul.

Deţinător al licenţei B de antrenor, Pancu a semnat un contract valabil până în vara anului 2019 şi îi va avea ca secunzi pe Mihai Iosif şi Nicolae Grigore.

"Mă simt onorat şi mă bucur că am fost în capul listei. Ştiam de decizia conducerii de vineri. Am avut trei zile la dispoziţie să mă gândesc, iar ieri am luat decizia de a continua acest proiect. Nu am obiectiv decât promovarea. Jucătorii cred că au înţeles după meciul de la Făurei că Liga a III-a este una de luptă, de atitudine. Nimeni nu ne face niciun cadou. Toţi adversarii vor să învingă Rapidul. Am fost super încântat de evoluţia jucătorilor de la Făurei, aşa se iese de pe un teren de fotbal. Acum a fost cazul lui Grigore, al lui Duriţă, Voicu... deci dacă trebuie să vărsăm sânge o vom face pentru a ne atinge obiectivul", a spus cel care a ocupat în acest debut de sezon funcţia de director tehnic.

"Îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat cu Schumacher, însă în orice club există ierarhii, există oameni care iau decizii. În acest caz a fost strict decizia conducerii, a celor care investesc acum la Rapid. Nu am avut absolut nicio implicare în decizia lor. Din ce am înţeles, conducerea a fost nemulţumită de unele evoluţii ale echipei. Sper şi eu ca de acum să nu mai existe fluctuaţii, nici în ceea ce priveşte jocul, nici în ceea ce priveşte determinarea şi atitudinea. Am alternat momente bune şi foarte bune, cum a fost în partida cu Daco-Getica din Cupă, cu prestaţii slabe sau foarte slabe. Primul lucru pe care mi-l impun este constanţa în evoluţii. Eu pot să spun că am fost surprins de demiterea lui Schumacher după o înfrângere în 50 de meciuri, dar decizia nu a fost a mea. Mi se poate întâmpla şi mie. Dar eu mi-am ales calea asta, ştiu ce mă aşteaptă", a adăugat tehnicianul.

Aflat la începutul carierei, Daniel Pancu vrea să îşi formeze un stil propriu de a antrena. El recunoaşte însă că o mare influenţă în cariera lui va avea Mircea Lucescu, antrenor alături de care a obţinut cele mai importante performanţe ca jucător.

"Eu îmi încep oficial acum cariera de antrenor. Dar am mai fost două meciuri la FC Voluntari în Liga I, o perioadă de 7-8 etape am fost secund cu Florin Marin tot la FC Voluntari, de asemenea 8-9 etape cu Marian Rada la Rapid. Dar eu împreună cu staff-ul vom îndeplini obiectivul, care e promovarea. Nimeni nu poate da un răspuns în ceea ce îl priveşte pe antrenorul Daniel Pancu, dacă va confirma sau nu, doar timpul poate spune. În Liga a II-a dacă voi lua licenţa A de antrenor voi putea sta pe banca Rapidului şi sezonul următor. Eu îmi doresc să antrenez Rapidul în Liga I peste doi ani. Eu voi avea stilul meu de antrenor, dar normal că sunt şi influenţe. Iar asemenea influenţe nu pot veni decât de la antrenorii cu care ai obţinut rezultate. Iar în cazul meu este un singur om alături de care am câştigat două titluri, cupe şi meciuri în cupele europene, este vorba de Mircea Lucescu. Am avut însă şi alţi antrenori de valoare şi de la fiecare cred că am învăţat câte ceva", a precizat antrenorul.

Pancu le-a transmis suporterilor să îl critice pe el şi nu pe jucători în cazul în care evoluţia echipei nu se ridică la aşteptările lor. "Am şi un mesaj pentru suporteri. Pe jucătorul Daniel Pancu, tot ce a însemnat şi a făcut el pentru Rapid pe teren, să-l închidă undeva într-un sertar sau o vitrină. E un capitol încheiat. Acum începe o altă perioadă, sigur de acum vor avea o altă percepţie despre mine. La ultimul meci din Cupă i-au contestat pe unii jucători, dar acum i-aş ruga să înţeleagă faptul că sunt mulţi jucători noi, jucători tineri, care nu sunt obişnuiţi cu presiunea Giuleştiului. Dacă suporterii mai au asemenea manifestări să le aibă la adresa mea, nu a jucătorilor. Îmi doream să mai joc un meci înainte de demolarea Giuleştiului, dar nu cred că mai e posibil pentru că nu s-a mai anunţat nimic de acest proiect. Poate un meci de retragere, mi-aş dori unul cu Beşiktaş la inaugurarea noului Giuleşti. E posibil, dar nu ştim când va fi gata stadionul, iar cei de la Beşiktaş trebuie anunţaţi cu un an înainte", a menţionat Pancu.

Singura echipă pe care Daniel Pancu nu o va antrena este Steaua. "Pe Steaua nu o voi antrena niciodată, dar oricare altă echipă de pe pământul ăsta o voi antrena. Mă văd pe viitor antrenând în Turcia, cred că mi se potriveşte campionatul turc. Cred că e un fotbal care mi se potriveşte, un fotbal ofensiv, cu atitudine, cu determinare, e complet diferit de cel din România. Gheorghe Hagi nu se va duce la Fenerbahce, e vorba despre rivalitate acolo, el fiind asociat cu Galatasaray. Şi eu când eram jucător la Beşiktaş am avut ofertă de la Galata, dar nici nu am vrut să aud", a explicat Pancu.

El speră ca fundaşul Vasile Maftei să rămână la Rapid, deşi s-a arătat nemulţumit de demiterea lui Constantin Schumacher. "M-am întâlnit cu Vasile şi m-a surprins puţin zvonul legat de faptul că ar putea pleca. Eu i-am spus că azi îl aştept la antrenament şi sper să se întâmple aşa. Toţi avem sentimente, dar avem şi obligaţii pentru că suntem jucători profesionişti. Nu putem să ne supărăm aşa, este şi căpitanul echipei şi eu sunt convins că azi va fi la antrenament. Din câte am înţeles e supărat de plecarea lui Schumacher, dar nu pot vorbi eu în numele lui. Ar fi o mare pierdere să plece căpitanul. Nico a plecat în vară....Dar eu sunt convins că Vasile se va întoarce. Mâine pot să plec eu de la Rapid, dar această echipă trebuie să îşi urmeze drumul pentru că a trecut printr-o perioadă foarte grea. Rapidul trebuie să meargă doar înainte, fără X, Y, fără mine, nu contează. Am încercat toţi să îl readucem pe Nico. Eu nici nu sunt certat cu el. El s-a exprimat în public şi acum două săptămâni, a spus clar care sunt condiţiile lui".

Prezent la conferinţa de presă, managerul sportiv al FC Rapid, Florin Manea, a declarat că decizia de demitere a lui Constantin Schumacher i-a aparţinut acţionarului Victor Angelescu. "Despărţirea de Constantin Schumacher a avut loc în termeni amiabili. El este un rapidist, dar mi se poate întâmpla şi mie să fiu demis. Ne pare rău, dar începem un nou capitol. Un investitor îşi rezervă dreptul de a face schimbările necesare. Eu când voi vedea o decizie luată împotriva Rapidului îmi voi da demisia. Însă un investitor îşi poate alege cu cine să lucreze. Sunt banii lui, vrea să îşi protejeze investiţia. Domnul Angelescu ne-a transmis că vrea un joc spectaculos, un Rapid care să aducă lumea la stadion. Poate din unele unghiuri este incorectă (n.r. - demiterea lui Constantin Schumacher), dar pe de altă pare este o investiţie. Înţeleg, Vasile Maftei e solidar cu Schumacher, dar toţi ar trebui să fim în primul rând supuşi Rapidului. Eu îl iubesc pe Daniel Pancu, dar iubesc mai mult Rapidul. De asta am venit aici, să servim un club care are un investitor. Trebuie să îi îndeplinim dorinţele, ale lui şi ale suporterilor. Pentru că avem nişte suporteri foarte exigenţi. Pe postul de director tehnic nu va veni altcineva. Eu sunt manager sportiv şi îl voi ajuta mereu cu orice va avea nevoie", a menţionat Manea.

Echipa de fotbal Rapid a fost eliminată din Cupa României la 27 septembrie de formaţia Turris Turnu Măgurele, scor 0-2, în şaisprezecimile de finală ale competiţiei. Aceasta a fost prima şi singura înfrângere a lui Constantin Schumacher în funcţia de antrenor la Rapid în 48 de partide. În campionat, după 6 etape, FC Rapid se află pe locul 2 în Seria a II-a a Ligii a III-a, la egalitate de puncte, 16, cu liderul Unirea Slobozia.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...