Fotbal: PAOK Salonic este noua campioană a Greciei

Fotbal: PAOK Salonic este noua campioană a Greciei

Echipa de fotbal PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, este noua campioană a Greciei, după ce a învins-o duminică pe Levadiakos cu 5-0, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 29-a, penultima.

Golurile au fost înscrise de Evghen Şahov (minutele 3 şi 60), Diego Biseswar (8, din penalty), Fernando Varela (53) şi Karol Swiderski (81). Fostul stelist Fernando Varela a evoluat până în minutul 79. Alin Toşca nu a fost în lotul învingătorilor.

PAOK are 77 de puncte şi nu mai poate fi ajunsă de a doua clasată, Olympiakos Pireu, ce are cinci puncte mai puţin. Olympiakos a trecut duminică în deplasare de Lamia, cu 3-1.

PAOK mai are două titluri de campioană în palmares (1976, 1985). Echipa a ratat titlul în sezonul trecut din cauza incidentelor produse de fani la meciurile cu Olympiakos şi AEK Atena, dar şi a faptului că patronul clubului, controversatul om de afaceri de origine rusă Ivan Savvidis, a intrat pe teren la întâlnirea cu AEK având un pistol la centură. Savvidis a primit interdicţie de a intra trei ani pe stadioanele de fotbal.

Larissa este ultima echipă din afara Atenei care a câştigat campionatul, în 1988.

Campioana din 2018, AEK Atena, este acum pe locul 3, cu 54 de puncte.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”