Fotbal: Paris Saint-Germain l-a concediat pe antrenorul Thomas Tuchel

Fotbal: Paris Saint-Germain l-a concediat pe antrenorul Thomas Tuchel

Echipa de fotbal Paris Saint-Germain a decis să-l concedieze pe antrenorul german Thomas Tuchel, cu şase luni înainte de expirarea contractului cu campioana Franţei, relatează L'Equipe.

Decizia clubului parizian intervine la o zi după o victorie clară în meciul de miercuri cu Strasbourg (4-0) pe Parc des Princes. PSG l-a informat miercuri noaptea pe tehnicianul german de rezilierea contractului care urma să expire în iunie 2021.

Dacă evoluţia din Liga Campionilor, unde PSG a ocupat primul loc în grupă, în faţa lui RB Leipzig şi Manchester United, părea suficientă să-i securizeze scaunul, eşecul cu Lyon (0-1) din 13 decembrie şi remiza cu Lille (0-0) din 20 decembrie au nemulţumit conducerea clubului parizian, care ocupă locul trei în Ligue 1 la final de an, la un punct de Lyon şi Lille.

În sezonul trecut, PSG s-a calificat în prima sa finală în Liga Campionilor, fiind învinsă la limită de Bayern Munchen (0-1).

Tuchel, 47 ani, a preluat-o pe PSG în 2018 şi a cucerit două titluri consecutive, Cupa Franţei şi Cupa Ligii franceze.

Pe lista posibililor succesori ai germanului la PSG se numără argentinianul Mauricio Pochettino, italianul Massimiliano Allegri, dar şi Didier Deschamps, actualul selecţioner al Franţei.

PSG va juca primul său meci după pauza de iarnă cu Saint-Etienne pe 6 ianuarie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”