Fotbal: Pașcu - Adunarea Generală a creditorilor a respins planul de reorganizare, FC Brașov intră în faliment

Fotbal: Pașcu - Adunarea Generală a creditorilor a respins planul de reorganizare, FC Brașov intră în faliment

Președintele de onoare al FC Brașov, Romică Pașcu, a declarat, marți, pentru AGERPRES, că Adunarea Generală a creditorilor a respins planul de reorganizare, iar în aceste condiții gruparea ardeleană, aflată în insolvență din luna martie a anului trecut, va intra în procedura falimentului.

'A căzut planul de reorganizare a clubului, din cauza faptului că FC Brașov nu a plătit către ANAF, din 2008, sume importante de bani. Adunarea generală a creditorilor nu a considerat planul viabil. Asta înseamnă falimentul clubului. De ce nu a trecut planul de reorganizare nu vreau să spun. Nu s-a vrut acest lucru din păcate. Acum mai există o singură variantă, ca judecătorul sindic să amâne pronunțarea hotărârii și să avem timp să o atacăm', a spus Pașcu. 

El a menționat că datoriile clubului sunt către ANAF, patronul Ioan Neculaie, firmele acestuia și foști jucători. 'Datoriile pe care le are în acest moment FC Brașov se ridică la 22.900.000 de lei către ANAF, din care avem pe rol un proces la Înalta Curte, și eu am convingerea că am fi câștigat, așa cum am câștigat și la celelalte instanțe, prin care contestăm suma de 16 milioane de lei. Deci am fi rămas cu aproximativ 7 milioane de lei la finanțe. Alte datorii mai sunt către Niculaie și firmele sale și terți, de 2,2 milioane de euro și 800.000 de euro către foști jucători. Deci datoriile nu ar fi fost chiar atât de mari, ca la alte cluburi. În plus, dacă am fi promovat, am fi primit 1,6 milioane de euro și mai avem de recuperat 1,5 milioane de euro din vânzarea unor jucători', a explicat președintele onorific. 

Dacă se aproba planul de reorganizare, clubul FC Brașov putea să fie achiziționat de o firmă din străinătate, a afirmat Pașcu. 'Doctorul echipei a avut discuții cu o firmă din străinătate pentru vânzarea clubului și avem promisiunea că 75 la sută dintre acțiunile clubului ar fi fost cedate gratuit de către domnul Niculaie. Firma din străinătate se obliga să plătească în 3 ani toate datoriile pe care le are în momentul de față FC Brașov', a precizat Romică Pașcu. 

Echipa FC Brașov a retrogradat sezonul trecut din Liga I, iar în prezent ocupă poziția a cincea în clasamentul Seriei a II-a a Ligii a II-a.

Clubul brașovean este unul dintre cele mai vechi grupări de fotbal din țară, fiind înființat în 1936. De-a lungul timpului a purtat mai multe denumiri precum Uzinele Astra Brașov (U.A.B.), Steagul Roșu Brașov, Metalul Brașov, Energia Brașov și Fotbal Club Muncitoresc Brașov.

Gruparea brașoveană nu a cucerit niciun trofeu național, dar are în palmares unul internațional, Cupa Balcanică în anul 1960.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...