Fotbal: Păstrarea lui Messi, esenţială pentru viitorul Barcelonei, afirmă candidatul la preşedinţie Victor Font

Fotbal: Păstrarea lui Messi, esenţială pentru viitorul Barcelonei, afirmă candidatul la preşedinţie Victor Font

Fotbalistul argentinian Lionel Messi trebuie să rămână la FC Barcelona pentru a conduce echipa până la sfârşitul carierei sale, a afirmat unul dintre candidaţii la preşedinţa clubului catalan, Victor Font, considerat principalul favorit la succesiunea lui Josep Maria Bartomeu, informează Reuters.

Messi, sextuplu câştigător al Balonului de Aur şi golgheterul all-time al Barcelonei, a fost foarte aproape să părăsească clubul catalan în luna august, din cauza neînţelegerilor cu Bartomeu, care a demisionat între timp.

Starul argentinian va putea pleca însă liber de contract de la Barca, echipa la care şi-a petrecut întreaga carieră, în vara viitoare, dacă cele două părţi nu vor ajunge la o înţelegere în privinţa unui nou acord până la sfârşitul lunii iunie.

"Atunci când eşti suficient de norocos să ai cel mai bun jucător din lume în echipa ta, trebuie să păstrezi acel talent. Dacă Messi pleacă la o rivală, nu vom găsi o alternativă cu uşurinţă, fiindcă nu există nicio alternativă pentru Messi. De aceea, pe termen scurt este crucial să-l păstrăm", a declarat Font (48 ani), un om de afaceri din domeniul telecomunicaţiilor.

"Însă, pentru noi asocierea dintre Messi şi Barca este o relaţie strategică şi vrem să ne asigurăm că vom crea condiţii potrivit pentru ca Messi să joace un rol în club chiar şi după ce se retrage. Messi ar putea contribui cu multe idei", a adăugat Font.

Pentru a-l convinge pe Messi să rămână, în cazul alegerii sale în funcţia de preşedinte, Victor Font doreşte să-l implice în proiectul său şi pe Xavi Hernandez, fostul căpitan al Barcelonei, în prezent antrenor în Qatar, care a obţinut numeroase succese alături de argentinian pe Camp Nou.

"Xavi şi Messi sunt prieteni, se cunosc foarte bine şi au încredere unul în celălalt, iar acest lucru va fi esenţial", a mai spus candidatul la preşedinţia Barcelonei, club care se confruntă cu o gravă criză financiară, agravată de pandemia de coronavirus.

Victor Font este convins să dragostea lui Messi faţă de Barca, la care a sosit când avea doar 13 ani, îl va face să îşi reducă pretenţiile salariale, pentru a continua să joace pe Camp Nou.

"Lucrul bun în privinţa lui Messi este că iubeşte clubul, la fel ca noi toţi, şi sunt sigur că este dispus să accepte o perspectivă pe termen lung şi să-şi aducă contribuţia pentru ca clubul să poată gestiona situaţia pe termen scurt în cel mai bun mod posibilă. Când ai pe cineva ca Messi, care iubeşte clubul şi al cărui club vrea să-l păstreze încă mulţi ani, ai cadrul necesar pentru a regenera şi a construi o echipă învingătoare", a conchis Victor Font.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, Lionel Messi)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…