Fotbal: Patrice Evra (Marseille), suspendat din toate competițiile europene până la 30 iunie 2018 (UEFA)

Fotbal: Patrice Evra (Marseille), suspendat din toate competițiile europene până la 30 iunie 2018 (UEFA)

Fundașul echipei Olympique Marseille, Patrice Evra, care a lovit cu piciorul un suporter înaintea unui meci Europa League, a fost suspendat din toate competițiile europene până pe 30 iunie 2018, a anunțat vineri UEFA.

Evra nu va mai juca pe scena europeană în acest sezon și primește o amendă de 10.000 euro.

Pe de altă parte, așa cum era de așteptat, aventura lui Evra la Olympique Marseille s-a încheiat, la mai puțin de un an de la venirea sa. Cele două părți au ajuns la un acord pentru o despărțire amiabilă și o ''rupere'''' a contractului jucătorului care ar fi expirat în luna iunie.

''De comun acord, Olympique Marseille și Patrice Evra au decis să pună capăt colaborării lor. Contractul jucătorului este oficial reziliat cu efect imediat'', a anunțat OM vineri seară într-un comunicat.

Internaționalul francez în vârstă de 36 de ani fusese exclus din lotul lui Olympique Marseille, după ce a lovit un suporter al echipei sale, înaintea meciului cu formația portugheză Vitoria Guimaraes, disputat săptămâna trecută în Europa League și pierdut cu 1-0 de echipa franceză.

Patrice Evra și-a pierdut cumpătul și a lovit cu piciorul un suporter al propriei formații, în timpul încălzirii dinaintea jocului cu Vitoria Guimaraes. Înaintea acestui incident, câteva zeci de suporteri marseiezi au încercat să iasă din zona care le era destinată și să pătrundă pe teren pentru a se răfui cu jucătorii de la OM.

După schimburi verbale între cele două tabere, Evra a reacționat violent, aplicând o lovitură înaltă de picior unui suporter, iar apoi stewarzii au intervenit pentru aplanarea altercației, în timp ce arbitrul i-a arătat cartonașul roșu fotbalistului francez.

Evra, care are 81 de selecții în naționala Franței, a fost foarte criticat în ultima perioadă pentru evoluțiile sale dezamăgitoare de la Olympique Marseille, pierzându-și și locul de titular în fața tânărului Jordan Amavi (23 ani).

Experimentatul fundaș francez a mai evoluat în cursul carierei sale la AS Monaco, Manchester United și Juventus Torino, având în palmares, între altele, cinci titluri de campion al Angliei, două de campion al Italiei, precum și un trofeu al Ligii Campionilor, cucerit în 2008 cu gruparea de pe Old Trafford.

AGERPRES (autor: Teodora Oprea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...