Fotbal: Patru jucători de la Sampdoria, depistaţi pozitiv la noul coronavirus

Fotbal: Patru jucători de la Sampdoria, depistaţi pozitiv la noul coronavirus

Patru jucători ai echipei italiene de fotbal Sampdoria Genova au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, unul dintre ei pentru a doua oară, a anunţat, joi, clubul de Serie A, citat de Reuters.

''În prezent sunt asimptomatici şi au fost plasaţi în carantină, urmând să fie monitorizaţi constant, conform protocolului'', a anunţat clubul într-un comunicat.

Clubul nu a menţionat numele jucătorilor pozitivi, însă în martie au fost depistaţi infectaţi cu virusul COVID-19 şapte jucători, Manolo Gabbiadini, Morten Thorsby, Albin Ekdal, Omar Colley, Antonino La Gumina, Fabio Depaoli şi Bartosz Bereszynski, precum şi medicul echipei, Amedeo Baldari.

Şi trei jucători şi trei membri ai staff-ului clubului Fiorentina au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus, a anunţat, joi, clubul din Serie A.

Trei fotbalişti, italianul Patrick Cutrone, argentinianul German Pezzella şi sârbul Dusan Vlahovic, au fost testaţi pozitiv la Covid-19 în martie, dar s-au vindecat ulterior, iar clubul a confirmat că nu ei sunt cei testaţi pozitiv acum.

''După analize de laborator desfăşurate miercuri după-amiaza, Fiorentina anunţă că trei sportivi şi trei membri ai staff-ului tehnic-sanitar sunt pozitivi la Covid-19. Clubul a procedat, conform protocolului, la izolarea persoanelor în cauză'', a precizat clubul toscan, care nu i-a nominalizat pe cei depistaţi pozitiv. Restul lotului va fi testat vineri, a anunţat Fiorentina.

Fotbalul italian, suspendat din data de 10 martie din cauza pandemiei de coronavirus, şi-a reluat antrenamentele pentru continuarea sezonului, însă ministrul italian al Sporturilor a avertizat miercuri că e imposibil de fixat o ''dată certă'' pentru reluarea meciurilor din Serie A.

Jucătorii au fost autorizaţi să reia săptămâna aceasta antrenamentele individuale la centrele sportive ale cluburilor, însă trebuie să aştepte data de 18 mai pentru a se putea antrena în grup.

Italia a înregistrat peste 215.000 de cazuri de infectări cu virusul, soldate cu peste 20.000 de morţi.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria