Fotbal: Paulinho, cel mai scump transfer din istoria clubului Sporting Lisabona

Fotbal: Paulinho, cel mai scump transfer din istoria clubului Sporting Lisabona

Internaţionalul portughez Joao Paulo Dias Fernandes ''Paulinho'' a devenit cel mai scump transfer din istoria clubului Sporting Lisabona, care a plătit 16 milioane de euro pentru a-l achiziţiona pe atacant de la rivala Sporting Braga, informează EFE.

Sporting Lisabona a cumpărat însă cu această sumă doar 70% din drepturile asupra lui Paulinho (28 ani), care va avea o clauză de reziliere în valoare de 60 milioane de euro în contractul său cu "leii", valabil până în 2025

Aducerea lui Paulinho este o mutare importantă pentru Sporting Lisabona, actualul lider al campionatului lusitan, cu un avans de patru puncte faţă de FC Porto şi de 9 puncte faţă de Benfica Lisabona şi Braga.

Operaţiunea s-a finalizat luni, în ultima zi de de mercato şi a inclus vânzarea fundaşului internaţional columbian Cristian Borja la Sporting Braga, pentru 3 milioane de euro.

Braga a obţinut, de asemenea, împrumutul atacantului sloven Andraz Sporar, pe care Sporting Lisabona l-a achiziţionat anul trecut, cu 6 milioane euro, de la Slovan Bratislava.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”