Fotbal: Pele a fost externat din spital

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a părăsit luni spitalul din Sao Paulo unde a suferit o intervenţie pentru eliminarea unui calcul renal, în urmă cu două zile, a anunţat clinica, potrivit AFP.

''Pacientul Edson Arantes do Nascimento a părăsit spitalul în această dimineaţă'', a anunţat, simplu, la începutul amiezii, Spitalul ''Albert Einstein'', într-un buletin medical.

Pele (78 ani) fusese internat în data de 3 aprilie la Spitalul American din Neuilly (suburbie a Parisului), în urma unei infecţii urinare severe.

Triplul campion mondial (1958, 1962, 1970) a revenit apoi în Brazilia, unde a mers direct la Spitalul ''Albert Einstein''. Sâmbătă a suferit o intervenţie pentru eliminarea unui calcul din uretra stângă, canal ce transportă urina de la rinichi la vezica urinară. În total, Pele a petrecut 13 zile în spital, şase la Paris şi şapte la Sao Paulo.

Înainte de a fi internat la Neuilly, el s-a întâlnit cu atacantul francez Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), într-o acţiune de promovare organizată de un sponsor comun.

Fostul decar al "Selecao" nu are decât un rinichi de pe vremea în care era încă jucător, din anii '70. O coastă ruptă în timpul unui meci i-a afectat rinichiul drept care a fost în cele din urmă extirpat.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta