Fotbal: Pele, pentru scurt timp la terapie intensivă, vineri seara, după probleme respiratorii

Fotbal: Pele, pentru scurt timp la terapie intensivă, vineri seara, după probleme respiratorii

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento "Pele", care va împlini luna viitoare 81 de ani, a fost transferat pentru scurt timp, vineri seara la terapie intensivă, după ce a acuzat unele probleme respiratorii, a anunţat spitalul Albert Einstein din Sao Paulo, scrie AFP.

După problemele semnalate, el a fost transferat la terapie intensivă ca măsură de prevenţie, iar după ce a fost stabilizat, a fost plasat la îngrijire semiintensivă, a menţionat spitalul.

"Pele" părăsise miercuri secţia de terapie intensivă a spitalului Albert Einstein din Sao Paulo, unde se recupera după extirparea unei tumori "suspecte" la colon, conform buletinului medical al spitalului publicat marţi.

"Pacientul Edson Arantes do Nascimento se aflată într-o stare clinică bună şi a părăsit unitatea de terapie intensivă. El se va recupera într-un salon", preciza atunci spitalul în care triplul campion mondial s-a internat pe 31 august.

"Sunt mai fericit în fiecare zi, gata să joc 90 de minute, plus prelungiri. Ne vom revedea în curând", scria la scurt timp "Regele" Pele pe contul său de Instagram, mulţumindu-le fanilor pentru "miile de mesaje afectuoase" primite după spitalizarea sa.

Acest mesaj a fost însoţit de o fotografie în care Pele apărea zâmbitor, cu ambii pumni ridicaţi, chiar dacă octogenarul părea obosit, cu ochii grei.

Luni seara, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento, indicase că tatăl său este "pregătit să părăsească terapia intensivă şi să plece acasă în curând".

Pele a fost operat pe 4 septembrie pentru o tumoră "suspectă" la colon, descoperită în urma unui control medical de rutină. Fostul decar al Selecao s-a confruntat cu probleme de sănătate în ultimii ani, fiind spitalizat de mai multe ori.

El a fost internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, Pele a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria