Fotbal: Pele s-a întors la spital pentru continuarea tratamentului împotriva cancerului

Fotbal: Pele s-a întors la spital pentru continuarea tratamentului împotriva cancerului

Edson Arantes do Nascimeto "Pele", legenda fotbalului brazilian, a revenit săptămâna aceasta la spitalul Albert Einstein din Sao Paulo pentru a-şi continua tratamentul împotriva cancerului de colon, informează Reuters.

Pele, în vârstă de 81 ani, a rămas timp de două zile, miercuri şi joi, în clinica respectivă, în care a fost operat pe 4 septembrie, după ce i-a fost depistată o tumoră "suspectă" la colon, în urma unui control medical de rutină.

Fostul decar al Selecao a rămas internat aproximativ o lună după intervenţia chirurgicală, iar apoi a revenit la spital pe 9 decembrie, pentru noi sesiuni de chimioterapie, fiind externat pe 23 decembrie.

Presa locală a relatat că Pele şi-a petrecut Crăciunul la locuinţa sa din Guarauja, pe ţărmul oceanului Atlantic, în statul Sao Paulo.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori (1958, 1962, 1970), Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

Starea de sănătate a fostului fotbalist brazilian s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut pe Pele să rămână practic închis în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Înaintea operaţiei de anul trecut, Pele fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, el a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Joi, imediat după ce a părăsit spitalul Albert Einstein, Pele a dat publicităţii un comunicat în care i-a adus un omagiu soţiei fostului său coechipier Garrincha, cântăreaţa de samba Elza Soares, care a încetat din viaţă în cursul aceleiaşi zile, la vârsta de 91 de ani.

Pele şi Garrincha au fost colegi în naţionala Braziliei în campaniile victorioase de la Cupele Mondiale din 1958 şi 1962.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruștei)

 

Sursa foto: Pele / instagram.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e