Fotbal: Persoanele interesate de marca FC Rapid pot face oferte şi sub preţul licitaţiei, anunţă lichidatorul judiciar

Fotbal: Persoanele interesate de marca FC Rapid pot face oferte şi sub preţul licitaţiei, anunţă lichidatorul judiciar

Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că persoanele interesate de achiziţionarea mărcilor, culorilor şi trofeelor grupării giuleştene pot face oferte şi sub preţul licitaţiei din 9 februarie, stabilit la 1,7 milioane de euro plus TVA.

Acesta a menţionat că în cazul în care la licitaţie nu va participa nimeni, ofertele primite de la cei interesaţi vor fi supuse aprobării Adunării Generale a Creditorilor. "Faţă de precedentele licitaţii, acum am stabilit să acceptăm şi oferte sub preţul licitaţiei. Aşteptăm oferte indiferent de sumă, iar dacă mărcile nu se vând la licitaţie, atunci mergem cu ele în Adunarea Generală a creditorilor care o să hotărască dacă le acceptă sau nu", a spus Florea pentru AGERPRES.

Licitaţia cu strigare din 9 februarie este programată la ora 10,00 la sediul Sierra Quadrant SPRL Filiala Bucureşti (Str. Traian Nr. 2, Bl. F1, Trons. 3, Ap.3, Sector 3). Preţul de pornire pentru cele 5 certificate de marcă şi 23 de cupe şi trofee este de 1,7 milioane de euro plus TVA, la fel ca la precedenta licitaţie, iar garanţia de participare este de 10%. Caietul de sarcini poate fi achiziţionat de la lichidatorul judiciar, preţul acestuia fiind de 2.000 de lei.

"Persoanele interesate de activele ce fac obiectul licitaţiei pot formula şi depune la sediul lichidatorului, până la data şi ora licitaţiei, oferte de cumpărare chiar dacă acestea sunt sub preţul de pornire al acesteia. Ofertele astfel înregistrare vor fi supuse aprobării Adunării Creditorilor doar în situaţia în care activele nu au fost adjudecate în cadrul licitaţiei. Pentru formularea ofertelor nu este necesară îndeplinirea condiţiilor stabilite prin prezenta publicaţie, urmând ca acestea să fie aduse ulterior la cunoştinţa persoanelor interesate", se menţionează în anunţul oficial al licitaţiei din 9 februarie.

Lichidatorul judiciar al FC Rapid SA a organizat până în prezent patru licitaţii pentru vânzarea mărcilor, culorilor şi trofeelor clubului de fotbal după cum urmează: 10 noiembrie 2017 - preţ de pornire 3,4 milioane euro + TVA, 23 noiembrie 2017 - 3,06 milioane de euro + TVA, 15 decembrie 2017 - 2,754 milioane de euro + TVA şi 12 ianuarie 2018 - 1,7 milioane de euro + TVA. La niciuna dintre acestea nu s-a prezentat vreun cumpărător.

De la prima licitaţie şi până în prezent, Asociaţia Sportivă Academia Rapid Bucureşti a fost singura care s-a arătat interesată de achiziţionarea mărcilor şi trofeelor FC Rapid, dar a refuzat să participe considerând preţul de pornire mult prea ridicat.

Adunarea Generală a Creditorilor a stabilit în şedinţa sa din 26 octombrie 2017 ca preţul de pornire al licitaţiei pentru vânzarea mărcilor şi culorilor echipei giuleştene să fie de 3,4 milioane de euro plus TVA. Iniţial, o firmă specializată în evaluare stabilise ca preţ de pornire 406.000 de euro plus TVA, sumă respinsă de creditorul majoritar.

Academia Rapid Bucureşti, echipă înfiinţată anul acesta prin asociere cu Primăria Sectorului 1, care a obţinut prin închiriere dreptul de folosinţă a mărcii, culorilor şi siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, evoluează în prezent în Liga a IV-a.

Gruparea de fotbal Rapid a intrat în procedură de insolvenţă în 7 decembrie 2012, iar la 13 iunie 2016 Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment şi dizolvarea societăţii. Suma totală a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru era de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro. Conform legii, lichidatorul trebuie să scoată la licitaţie sigla, culorile şi mărcile FC Rapid.

După declararea falimentului, echipa de fotbal FC Rapid a fost exclusă în vara anului 2016 din Liga I.

În sezonul 2016-2017, în Liga a V-a au activat două echipe care se doresc a fi continuatoarele echipei Rapid: AFC Rapid, asociaţie non-profit care a administrat clubul până în 2006 şi care deţine 0,25 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA, şi Mişcarea CFR, echipă înfiinţată de sindicatul CFR şi Clubul Aristocratic Rapid. Dintre acestea, Mişcarea CFR s-a desfiinţat, iar AFC Rapid evoluează în prezent în Liga a IV-a alături de Academia Rapid.
AGERPRES (autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți, ca să vedeți pe mâinile cui a ajuns România!

2 VIDEO Dilema Danei Budeanu / „Dacă tu nu i-o sugi, cine i-o suge?”

3 „Parcă am fi coafeze” / Profesoară, oripilată de cadourile pe care le fac părinții de Sărbători

4 Ea este românca rămasă goală în fața lui Mussolini, și și-a recuperat banii în 1931 punând pistolul pe masa bancherilor

5 STS / Șapte indicii că telefonul tău mobil ar putea fi virusat