Fotbal: Petrolul 52 a câștigat licitația organizată de Primărie și va evolua sub titulatura de Petrolul Ploiești

Fotbal: Petrolul 52 a câștigat licitația organizată de Primărie și va evolua sub titulatura de Petrolul Ploiești

Formația ACS Petrolul 52 Ploiești, echipă înființată după falimentul grupării SC FC Petrolul SA, va evolua din sezonul următor sub titulatura de "Petrolul Ploiești" după ce a achiziționat la licitație dreptul de folosință a șase mărci și steme înregistrate la OSIM, a declarat, pentru AGERPRES, Cristian Vlad, președintele clubului din Liga a IV-a.

Primăria Municipiului Ploiești a organizat, vineri, o licitație publică deschisă cu strigare privind atribuirea licenței asupra mărcilor "FC Petrolul Ploiești", "FC Petrolul Ploiești 1924", "Fotbal Club Petrolul", "Petrolul Ploiești", "Petrolul 52" și "Petrolul 95", care au intrat în proprietatea sa ca urmare a falimentului SC FC Petrolul SA, societatea care a administrat echipa din Liga I.

Asociația ACS Petrolul 52 Ploiești, care a evoluat în sezonul recent încheiat în Liga a IV-a din Prahova, a participat singură la licitație și a achiziționat fiecare licență la prețul de pornire de 14.472 lei, în total 86.832 lei.

"Noi am fost singura structură sportivă care a participat la licitație și era normal să câștigăm. Mă bucur enorm de mult pentru această realizare, de acum înainte vom folosi numele de Petrolul Ploiești și stema cu scutul, cea pe care o știe toată lumea. În afară de banii pentru cele 6 mărci, noi vom mai achita Primăriei Ploiești 2% din încasările aferente folosirii celor șase mărci. Banii provin de la Veolia, sponsorul care ne-a fost alături de la început. Câștigarea licitației înseamnă că Petrolul Ploiești nu a murit. Noi suntem continuatoarea morală a echipei Petrolul, iar de azi și continuatoarea legală, pe acte. Iar cu atât mai important este că acest club are susținerea atât a foștilor fotbaliști, cât și a suporterilor", a afirmat Cristian Vlad.

ACS Petrolul 52 va avea dreptul să folosească titulatura de Petrolul Ploiești timp de patru ani. Echipa va disputa meciurile de pe teren propriu pe stadionul "Ilie Oană", în baza unui contract de închiriere cu Primăria și va fi obligată să promoveze în Liga I în următorii 4 ani. "De fapt, nu este o obligație, pentru că promovarea în Liga I este și obiectivul pe care ni l-am stabilit și noi atunci când am înființat echipa", a adăugat Vlad.

În prezent, echipa antrenată de Octavian Grigore, care a încheiat Liga a IV-a din Prahova pe primul loc al clasamentului, va disputa un meci de baraj în dublă manșă (17 și 24 iunie) pentru promovarea în Liga a III-a cu formația Dentaș Tărtășești (Dâmbovița).

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...