Fotbal: Phil Foden (Manchester City), jucătorul cel mai scump din Europa (CIES)

Fotbal: Phil Foden (Manchester City), jucătorul cel mai scump din Europa (CIES)

Observatorul fotbalului european (CIES) a anunţat, luni, că Phil Foden, mijlocaşul ofensiv al echipei engleze de fotbal Manchester City, este jucător cel mai scump din Europa, conform clasamentului bianual al celor mai mari valori de transferuri pentru jucătorii din cele mai puternice cinci campionate de pe continent, informează cotidianul L'Equipe.

În algoritmul Observatorului fotbalului, trei jucători englezi conduc în acest clasament al cărui lider este Phil Foden şi, conform CIES, ar trebui alocaţi 190 milioane euro pentru ca Manchester City să ia în considerare cedarea sa.

Alţi doi jucători de la Manchester United completează podiumul: Mason Greenwood (178 milioane euro) şi Marcus Rashford (159 milioane euro).

Din afara Premier League, norvegianul Erling Haaland (Borussia Dortmund) este jucătorul care ar prezenta cea mai mare valoare de transfer, estimată la 155 milioane euro. Mult timp jucătorul potenţial cel mai scump din lume, Kylian Mbappe (118 milioane euro), care conducea acest clasament la începutul lui 2020 cu 265,2 milioane euro, nu mai este decât al 12-lea, în principal din cauza duratei scurte a contractului său (2022). Însă el rămâne primul cel mai valoros francez, urmat de Jules Kounde (FC Sevilla - 82 milioane) şi Anthony Martial (Manchester United - 81 milioane euro). Brazilianul Neymar (PSG) este abia pe locul 71 (61,1 milioane).
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Așa arată relaxarea la Mamaia

5 Cel mai prost scenariu pentru omenire