Fotbal: Polemică după o bombă falsă care a dus la evacuarea stadionului Old Trafford

Fotbal: Polemică după o bombă falsă care a dus la evacuarea stadionului Old Trafford

"Un fiasco", afirma luni primarul orașului Manchester, la o zi după evacuarea stadionului Old Trafford și amânarea meciului dintre echipele Manchester United și Bournemouth ca urmare a descoperirii unei false bombe uitată în toaletele arenei, destinată de fapt testării câinilor polițiști, informează AFP.

"Este scandalos... Acest fiasco a cauzat probleme enorme pentru suporteri, care au venit de departe, și a mobilizat un mare număr de polițiști și specialiști în obiecte explozive ai armatei, punând în pericol numeroase vieți într-un mod inutil, întrucât evacuarea a zeci de mii de persoane prezente pe stadioane nu este niciodată lipsită de risc", a acuzat, luni, primarul din Manchester, Tony Lloyd, într-un comunicat dat publicității, solicitând o anchetă despre incident.

"Este absolut inacceptabil ca acest lucru să aibă loc și trebuie să știm cum s-a întâmplat, de ce s-a întâmplat și cine va fi responsabil", a insistat alesul, de altfel, un reprezentant în cadrul comisiei de securitate și criminalitate din regiune.

Meciul dintre Manchester United și Bournemouth, care trebuia să aibă loc duminică în ultima etapă a campionatului de fotbal al Angliei, a fost reprogramată pentru marți 17 mai, din cauza descoperirii unui colet suspect pe stadionul ''Old Trafford'', a anunțat Premier League.

''Putem confirma că meciul anulat (duminică) dintre Manchester United și Bournemouth se va juca marți 17 mai, de la ora 20,00 (22,00, ora României)'', a precizat Premier League, duminică seara, într-un comunicat.

Anunțul a survenit la câteva ore după ce o unitate de specialiști în deminare din cadrul armatei britanice a procedat la "explozia controlată" a pachetului, care era "foarte asemănător cu un dispozitiv exploziv", însă "nu putea funcționa", a precizat poliția britanică duminică seară.

Potrivit autorităților, pachetul "a fost uitat de o firmă privată la finalul unui exercițiu de securitate" care a avut loc în urmă cu cinci zile în incinta stadionului, evacuat cu 20 de minute de primul fluier.

Pentru Manchester United va fi o săptămână plină, având în vedere că sâmbătă trebuie să dispute finala Cupei Angliei, cu Crystal Palace, pe Wembley.

AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom