Fotbal: Politehnica Timişoara cere în instanţă falimentul clubului Dinamo; bucureştenii susţin că nu au nicio datorie

Fotbal: Politehnica Timişoara cere în instanţă falimentul clubului Dinamo; bucureştenii susţin că nu au nicio datorie

Gruparea Politehnica Timişoara S.A. a solicitat Tribunalului Bucureşti intrarea în procedură de insolvenţă a FC Dinamo, pentru o datorie în contul transferului jucătorului de fotbal Dorin Rotariu, pe care clubul bucureştean nu o recunoaşte.

FC Dinamo Bucureşti a dat, marţi, publicităţii un comunicat prin care susţine că nu are niciun fel de datorie faţă de gruparea bănăţeană, precizând că Politehnica Timişoara nu a făcut niciun demers în acest sens la comisiile Federaţiei Române de Fotbal.

"Demersurile realizate în aceste zile de reprezentanţii legali ai Politehnica Timişoara S.A., în persoana lichidatorului judiciar Instant Expert S.P.R.L., sunt cunoscute de Dinamo 1948 S.A. încă din luna ianuarie a acestui an, când Politehnica Timişoara S.A. şi-a manifestat intenţia de a soluţia litigiul existent, în prezent aflat în faza recursului la I.C.C.J., prin încheierea unui contract de tranzacţie. Deşi nu a fost prima solicitare de acest fel înaintată nouă de lichidatorul judiciar şi de avocatul Politehnica Timişoara, Dinamo 1948 S.A. nu poate achita sume pe care nu le datorează şi care ar înfrânge prevederile legii insolvenţei. Înregistrarea unei cereri de deschidere a procedurii insolvenţei, de către orice persoană, nu echivalează cu temeinicia acesteia, în lipsa validării acesteia de către autoritatea judecătorească competentă. În numeroase situaţii, persoane aflate în situaţii litigioase cu cluburile de fotbal din România, şi nu numai, au apelat la formularea acestor cereri de deschidere a procedurii insolvenţei tocmai pentru a crea premisele încasării unor sume, de cele mai multe ori nedatorate", se arată în comunicatul FC Dinamo, postat pe site-ul oficial al clubului.

"Până în prezent, deşi situaţia litigioasă avută cu Politehica Timişoara datează încă din anul 2017, Politehnica Timişoara S.A. nu a solicitat niciunei instanţe sau comisii din cadrul FRF stabilirea obligaţiei Dinamo 1948 S.A. de a achita orice sumă de bani, pretins datorate pentru transferul lui Rotariu. Toate demersurile Politehnica Timişoara S.A. s-au limitat la forţarea încheierii unui contract de tranzacţie, demersuri ce au fost fără rezultat. Recomandăm reprezentanţilor Politehnica Timişoara S.A. să analizeze cu atenţie conţinutul hotărârilor deja pronunţate în litigiile avute cu acesta, de natură să lămurească orice pretenţii ar avea faţă de Dinamo 1948 S.A.", mai precizează sursa citată.

Reprezentanţii FC Dinamo afirmă că îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă clubul timişorean aflat în procedură de faliment pentru prejudicii de imagine: "Faţă de prejudiciile de imagine, şi nu numai, create cu intenţie de reprezentanţii Politehnica Timişoara S.A., Dinamo 1948 S.A. îşi rezervă dreptul de a solicita angajarea răspunderii patrimoniale a acestora pentru prejudiciile cauzate. Excluderea Politehnica Timişoara S.A. din calitatea de membru al F.R.F. nu exonerează persoanele fizice, ce acţionează în numele şi pe seama acestui club, de prejudiciile pe care le cauzează prin propriile fapte".

În cazul în care Tribunalul Bucureşti acceptă solicitarea clubului Politehnica Timişoara SA, societatea care administrează FC Dinamo va intra în faliment deoarece în ultimii 5 ani a beneficiat deja de prevederile legii insolvenţei. FC Dinamo 1948 SA a ieşit din procedura de insolvenţă la 24 septembrie 2015, în urma achitării a 4,48% din suma aferentă masei credale, care era la momentul intrării în insolvenţă de aproximativ 17,5 milioane de euro.

Ulterior patronul grupării FC Dinamo a fost trimis în judecată alături de alţi oficiali de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru complicitate la bancrută frauduloasă în dosarul de insolvenţă a societăţii care administrează clubul de fotbal.

Jucătorul Dorin Rotariu a fost transferat Politehnica Timişoara la Dinamo în sezonul 2012-2013, ulterior clubul bucureştean vânzându-l la gruparea belgiană FC Bruges, în 2017.
AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 Cum a fost posibilă cea mai mare escrocherie din istoria Silicon Valley

5 ...