Fotbal: Portughezul Cristiano Ronaldo a doborât recordul european de selecţii

Fotbal: Portughezul Cristiano Ronaldo a doborât recordul european de selecţii

Atacantul portughez Cristiano Ronaldo a stabilit un nou record, devenind jucătorul cu cele mai multe selecţii din Europa, cu ocazia meciului amical câştigat de naţionala ţării sale, cu scorul de 3-0, în faţa reprezentativei Qatarului, sâmbătă la Faro (sudul Portugaliei), informează AFP.

Ronaldo (36 ani), a disputat cu această ocazie al 181-lea său meci internaţional alături de Portugalia, depăşindu-l pe fundaşul spaniol Sergio Ramos (180 de selecţii).

Starul lusitan a deschis scorul în meciul de sâmbătă în urma unei lovituri de la 11 m, în minutul 37. Acesta a fost al 112-lea gol reuşit de Cristiano Ronaldo sub culorile reprezentativei portugheze, îmbunătăţindu-şi astfel recordul mondial de goluri la echipa naţională, pe care l-a doborât luna trecută în faţa Irlandei, când l-a depăşit pe iranianul Ali Daei (109 goluri).

Celelalte goluri ale Portugaliei în partida de sâmbătă au fost marcate de Jose Fonte (48) şi Andre Silva (90).

Împotriva Qatarului, ţara gazdă a viitoarei Cupe Mondiale de fotbal, selecţionerul portughez Fernando Santos le-a oferit ocazia să-şi facă debutul internaţional portarului lui FC Porto, Diogo Costa, şi mijlocaşului de origine braziliană Matheus Nunes de la Sporting Lisabona, care a ales să joace pentru Portugalia, campioana europeană din 2016.

Portugalia ocupă în prezent locul secund în Grupa A a preliminariilor europene pentru CM 2022, cu 13 puncte, iar marţi va primi vizita naţionalei Luxemburgului. Liderul acestei grupe, cu un punct în plus, este reprezentativa Serbiei, care i-a învins la limită în deplasare pe luxemburghezi (1-0), sâmbătă seara.
AGERPRES (AS/editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale