Fotbal: Posibile meciuri Djurgaarden - CFR, FCSB - Liberec şi FC Botoşani - Tottenham, în turul 3 preliminar al Europa League

Fotbal: Posibile meciuri Djurgaarden - CFR, FCSB - Liberec şi FC Botoşani - Tottenham, în turul 3 preliminar al Europa League

CFR Cluj, FCSB şi FC Botoşani vor avea adversare valoroase în turul al treilea preliminar al Europa League, care ar putea fi, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Nyon, Djurgaarden Stockholm, Slovan Liberec şi Tottenham Hotspur.

CFR Cluj va întâlni în deplasare învingătoarea dintre formaţia suedeză Djurgaarden şi Europa (Gibraltar), FCSB, dacă va trece de FK TSC Backa Topola (Serbia), va primi vizita echipei câştigătoare dintre Riteriai (Lituania) şi Slovan Liberec (Cehia), în timp ce FC Botoşani, în cazul în care o va elimina pe KF Shkendija, va întâlni echipa engleză Tottenham Hostpur, mare favorită în duelul cu Lokomotiv Plovdiv.

Confruntările vor avea loc într-o singură manşă, pe 24 septembrie, la Stockholm, Bucureşti, respectiv Botoşani.

Djurgaarden, campioana Suediei din 2019, a fost învinsă de Ferencvaros cu 2-0, la Budapesta, în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Scandinavii vor trebui să treacă de Europa (Gibraltar), pe 17 septembrie, pe teren propriu pentru a o înfrunta pe CFR. Va fi primul duel al unei echipe româneşti cu Djurgaarden.

Suedezii se află pe locul 4 în actuala ediţie a campionatului, după 18 etape, cu 30 de puncte, după Malmoe FF, 39 puncte, BK Haecken, 33 puncte, şi IF Elfsborg, 32 puncte.

FCSB va juca în turul al doilea preliminar, pe 17 septembrie, acasă, cu FK TSC Backa Topola (Serbia), iar dacă va trece de aceasta va da piept cu Riteriai (Lituania) şi Slovan Liberec (Cehia). În primul tur preliminar, Riteriai i-a eliminat pe irlandezii de la Derry City cu 3-2, după loviturile de departajare. Liberec intră direct în turul al doilea preliminar.

Cehii au terminat pe cinci campionatul trecut şi au trei puncte după două etape din noua stagiune. Fosta echipă a lui Alexandru Băluţă a întâlnit în trei rânduri echipe româneşti în cupele europene. A fost eliminată de Dinamo din play-off-ul Europa League în sezonul 2009-2010, după 3-0 la Bucureşti şi 0-3 acasă, Dinamo învingând cu 9-8 la loviturile de departajare. În 2012-2013, CFR Cluj s-a impus cu 1-0 şi 2-1 în turul al treilea preliminar al Champions League. În ediţia 2014-2015 a Europa League, Astra Giurgiu a câştigat ambele meciuri cu Slovan, cu 3-0 şi 3-2, în turul al treilea preliminar.

FC Botoşani va trebui să treacă în turul secund preliminar de KF Shkendija (Macedonia de Nord), în data de 17 septembrie, pe teren propriu, pentru a juca în turul al treilea preliminar cu Tottenham. Echipa antrenată de Jose Mourinho, clasată pe 6 în Premier League, va juca în turul secund preliminar cu Lokomotiv Plovdiv, formaţie clasată pe locul 5 în campionatul trecut în Bulgaria.

FC Botoşani ar fi a patra echipă din România care ar juca împotriva londonezilor, după Dinamo, Rapid şi UTA. Tottenham le-a eliminat din Cupa UEFA, în sezonul 1971-72, pe Rapid, în turul al treilea, cu 3-0 şi 2-0, şi pe UTA Arad, în sferturi, după 1-1 şi 2-0. În sezonul 2006-2007 al Cupei UEFA, Tottenham s-a aflat în grupă cu Dinamo, pe care a învins-o cu 3-1 în meciul direct.
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…