Fotbal: Preşedintele clubului FC Barcelona, vizat de o moţiune de cenzură, nu vede motivele pentru a demisiona

Fotbal: Preşedintele clubului FC Barcelona, vizat de o moţiune de cenzură, nu vede motivele pentru a demisiona

Preşedintele clubului spaniol de fotbal FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, vizat de o moţiune de cenzură în curs, a afirmat, luni, că ''nu are motive să demisioneze'', argumentând că ''ar fi cel mai prost moment pentru a abandona Barca'', relatează AFP.

"Nu există motive să demisionez. Sunt multe responsabilităţi în joc, iar eu cred că ar fi cel mai prost moment pentru a abandona Barca unei comisii de gestiune tranzitorie", a precizat Bartomeu după o reuniune a comitetului director al clubului catalan.

În caz de demisie, o comisie tranzitorie va asigura interimatul până la noi ordine.

"Este un moment de înaltă responsabilitate, este momentul pentru a lua decizii", a adăugat el, precizând că "o comisie de gestiune tranzitorie nu va putea lua deciziile pe care noi suntem pe cale să le luăm, pentru a găsi soluţii la problemele datorate pandemiei, care au afectat conturile Barcei".

Preşedintele Bartomeu şi comitetul director sunt încă sub incidenţa unei moţiuni de cenzură, după ce un grup de contestatari (dintre care unii candidaţi la preşedinţia clubului, pe 20 martie 2021) a reuşit să adune peste 16.521 semnături necesare de la socios (suporteri-acţionari) pentru a activa procesul de destituire.

În cursul serii de luni, Bartomeu a difuzat o scrisoare deschisă în care explică faptul că doreşte ca referendumul pentru destituirea sa să fie organizat în weekend-ul 15-16 noiembrie, argumentând că sunt necesare 15 zile pentru a pregăti acest vot.

Un vot care se va face, pentru prima oară în istoria clubului, pe durata a două zile şi în mai multe locaţii de votare din Barcelona, Catalonia, dar şi în restul Spaniei, pentru a se evita aglomeraţia şi în concordanţă cu măsurile sanitare legate de pandemia de coronavirus.

Dar opozanţii doresc ca acest referendum să fie organizat pe 1 şi 2 noiembrie, data limită prevăzută în statutele clubului "blaugrana".
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

2 Fiul patronului Cris-Tim, condamnat la 3 ani și 2 luni de închisoare cu executare pentru trafic de cocaină

3 Luase legătura cu rușii / Cine este prințul Heinrich XIII, capul loviturii de stat din Germania

4 Rareș Bogdan / Sunt în aeroport, alături de Manfred Weber, în drum spre Viena. Ultimul Asalt. La 17.30 ne vom afla față în față cu Karl Nehammer, cance…

5 Ea este antrenoarea pe care un puști a întrebat-o dacă trimite poze nud pe bani...