Fotbal: Preşedintele Federaţiei germane va trebui să dea explicaţii după ce l-a comparat pe adjunctul său cu un nazist

Fotbal: Preşedintele Federaţiei germane va trebui să dea explicaţii după ce l-a comparat pe adjunctul său cu un nazist

Preşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), Fritz Keller, care l-a comparat pe adjunctul său cu un judecător nazist, va trebui să dea explicaţii personal sau prin intermediul unui comunicat în faţa unei comisii de disciplină pe care comisia de etică a DFB a decis să o convoace luni, transmite AFP.

"Îmi voi asuma, desigur, responsabilitatea pentru declaraţia mea în faţa jurisdicţiei sportive (a DFB)", a declarat Fritz Keller pentru ziarul Bild.

Hans E. Lorenz, preşedintele acestei comisii alcătuită din trei membri, speră că o judecată în acest caz va fi pronunţată "în a doua jumătate a lunii mai".

În timpul unei reuniuni, Keller l-a comparat pe vicepreşedintele său Rainer Koch cu judecătorul nazist Roland Freisler. Acesta a participat ca jurist la Conferinţa de la Wannsee, care a pus în mişcare Holocaustul. Mai târziu, el a fost numit preşedinte al Tribunalului Popular, care a pronunţat circa 2.600 de pedepse capitale între 1942 şi 1945, an în care a murit în urma unui bombardament aerian.

Ulterior, Keller i-a cerut scuze lui Koch, spunând că afirmaţiile sale au fost "cu totul nepotrivite, mai ales în ce priveşte victimele nazismului", însă a exclus orice eventuală demisie.

Duminică însă, preşedinţii mai multor federaţii regionale, care se ocupă de fotbalul amator şi de cel semi-profesionist, au afirmat că Fritz Keller nu a primit un vot de încredere şi i s-a cerut să demisioneze. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ada Vîlceanu) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fata lui Nuțu Cămătaru...

2 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

3 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…