Fotbal: Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, suspect de ''gestiune neloială'' (procuror)

Fotbal: Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, suspect de ''gestiune neloială'' (procuror)

Un procuror elveţian a anunţat, joi, "indicii" conform cărora preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal, Gianni Infantino, s-ar face vinovat de "gestiune neloială" legat de un zbor cu un avion privat plătit de instanţa mondială, relatează AFP.

Această nouă acuzaţie, care nu face formal obiectul unei anchete, se adaugă însă procedurii deschise pe 30 iulie împotriva oficialului italo-elveţian pentru "incitare la abuz de autoritate", "violarea secretului funcţiei" şi "obstrucţionarea acţiunii penale".

"În baza investigaţiilor efectuate privind zborul la bordul unui avion privat între Surinam şi Elveţia, datând din 2017, "Stefan Keller este de părere că se impune o cercetare penală pentru gestiune neloială", a anunţat Ministerul Public într-un comunicat.

Întrucât magistratul nu "are competenţa pentru a deschide o astfel de cercetare", el a transmis concluziile sale Ministerului Public al Confederaţiei, Parchetul federal elveţian.

Preşedintele Curţii Supreme din cantonul Obwald, Stefan Keller, a fost desemnat "procuror extraordinar" la începutul lunii iulie pentru anchetarea suspiciunilor de complicitate între FIFA şi fostul procuror general al Elveţiei, Michael Lauber.

Ancheta vizează trei întâlniri secrete avute între 2016 şi 2017 între Lauber şi Gianni Infantino, nemenţionate în multiplele proceduri deschise după 2015 în fotbalul mondial, în care FIFA este parte civilă.

Afacerea a dus în această vară la demisia lui Michael Lauber, însă justiţia internă a FIFA l-a absolvit de vină pe Infantino. Preşedintele forului mondial al fotbalului a calificat drept "absurda" această acuzaţie legată de întâlnirea sa cu un magistrat, precizând că întâlnirea cu Lauber a fost pentru a arăta schimbările făcute de FIFA după "funcţionarii corupţi" din perioada mandatului lui Sepp Blatter, predecesorul său.
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo