Fotbal: Preşedintele Turciei acuză Franţa pentru expresia rasistă a arbitrului român

Fotbal: Preşedintele Turciei acuză Franţa pentru expresia rasistă a arbitrului român

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a dat vina pe Franţa pentru comentariul considerat rasist al arbitrului român Sebastian Colţescu la adresa unui membru din corpul tehnic al echipei Istanbul Başakşehir, în partida cu Paris Saint-Germain, din Liga Campionilor, întreruptă marţi seara, relatează EFE.

Meciul Paris Saint-Germain - Istanbul Başakşehir, din cadrul Ligii Campionilor, din capitala Franţei a fost întrerupt în urma unui incident considerat rasist în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu şi se va relua miercuri seara, de la ora 19:55 (ora României).

Staff-ul campioanei Turciei şi jucătorii acesteia, urmaţi de cei ai echipei PSG au luat decizia de a părăsi terenul după eliminarea antrenorului secund al formaţiei din Istanbul, fostul atacant camerunez Pierre Achille Webo, acuzând remarci rasiste din partea arbitrului de rezervă.

Colţescu i-a cerut în min. 16 arbitrului de centru Ovidiu Haţegan să intervină pentru a-l calma pe Webo, care a fost prea vehement la o decizie a arbitrului de centru, potrivit AFP. Colţescu l-a identificat pe antrenorul secund al echipei turce cu termenul de ''tipul negru'', iar Haţegan i-a arătat cartonaşul roşu fostului atacant camerunez.

Webo a protestat, iar atacantul franco-senegalez Demba Ba (rezervă) a coborât din tribună şi l-a acuzat de rasism pe Colţescu, reproşându-i că s-a referit la culoarea pielii lui Webo, întrebându-l dacă ar fi făcut la fel şi dacă era cazul unei persoane albe, relatează AFP.

Erdogan, un fan al lui Başakşehir, a condamnat energic într-un tweet ''remarcile rasiste la adresa lui Pierre Webo''.

Dar într-o declaraţie făcută miercuri, şeful statului turc a afirmat că ceea ce s-a întâmplat la meci ''este o nouă expresie a poziţiei rasiste din ultimul timp în Franţa''.

''Başakşehir a avut o poziţie hotărâtă, nu a mai revenit pe teren şi a acceptat decizia de a schimba toate brigada de arbitri. Franţa, în mod lamentabil, a devenit un loc în care discursul rasist se întăreşte'', a spus Erdogan.

Preşedintele Turciei l-a criticat cu duritate pe omologul său francez, Emmanuel Macron, căruia i-a recomandat o ''terapie mentală'', acuzând Franţa în mod repetat de rasism şi islamofobie. Reproşurile au intervenit după ce Macron a anunţat măsuri ferme de combatere a fundamentalismului islamic în ţară, după asasinarea profesorului Samuel Paty pe 16 octombrie, de către un islamist radical la ieşirea unui liceu din regiunea Paris.

Recep Erdogan a cerut totodată şi boicotarea produselor cu provenienţă din Franţa.

Meciul se va relua miercuri pe Parc des Princes de la ora 19:55 (ora României), cu o altă brigadă de arbitri. PSG este deja calificată în optimile Ligii Campionilor, iar Başakşehir, debutantă în grupele Ligii Campionilor, va ocupa ultimul loc. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…