Fotbal: Primăria Romei a aprobat proiectul noului stadion al echipei AS Roma

Fotbal: Primăria Romei a aprobat proiectul noului stadion al echipei AS Roma

Responsabilii clubului de fotbal AS Roma au ajuns la un acord cu Primăria capitalei Italiei, vineri seara, în privința construirii noului stadion pentru gruparea "giallorossa", un proiect vechi de cinci ani, aflat însă într-un punct mort de mai multe luni.

"Această administrație a ajuns la un acord care prevede un nou proiect inovator, un proiect 2.0", a decalat primarul Romei, Virginia Raggi, care a ținut să asiste la această reuniune decisivă în ciuda unor ușoare probleme de sănătate cu care s-a confruntat pe parcursul zilei de vineri.

Raggi a precizat că viitorul stadion trebuie să fie "respectuos față de mediul înconjurător și în interesul cetățenilor", adăugând că proiectul va fi realizat respectându-se "termenele și normele".

"Suntem foarte mândri că am ajuns la un acord care va îmbunătăți proiectul. Este o zi istorică", a declarat la rândul său directorul general al clubului AS Roma, Mauro Baldissoni.

Aleasă în luna iunie în funcția de primar, Virginia Raggi s-a arătat până acum reticentă în privința proiectului noului stadion, decis în mandatul predecesorului său Ignazio Marino și care urmează să fie ridicat în cartierul Tor di Valle, în sud-vestul capitalei italiene.

Doamna Raggi a reproșat, în primul rând, suprafața prea mare rezervată unui cartier de afaceri, care va fi construit în apropierea stadionului și care urma să cuprindă trei turnuri înalte. "Volumul birourilor a fost redus la 60% pentru cartierul de afaceri, nu vor mai exista turnuri ci clădiri mai joase, integrate în panoramă", a anunțat primarul Romei.

După construirea noului stadion, AS Roma va părăsi actuala sa arenă, Stadio Olimpico, pe care o împarte cu rivala Lazio, dar pe care mai evoluează și selecționatele de rugby și fotbal ale Italiei.

Lansat în 2012, proiectul este evaluat la 1,3 miliarde euro și va Romei să devină a doua echipă mare din Serie A care deține propriul stadion, după Juventus Torino, a cărui arenă a fost inaugurată în 2011.

AGERPRES (editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...