Fotbal: Protest al suporterilor dinamovişti faţă de decizia FRF de a nu prelungi campionatul

Fotbal: Protest al suporterilor dinamovişti faţă de decizia FRF de a nu prelungi campionatul

Aproximativ 200 de suporteri ai echipei Dinamo au protestat, miercuri, la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, faţă de decizia Federaţiei Române de Fotbal de a nu prelungi actuala ediţie a Ligii I, astfel încât formaţia pregătită de Gheorghe Mulţescu să poată disputa meciurile restante din cauza cazurilor de COVID-19.

Suporterii dinamovişti s-au strâns în faţa intrării în stadion, din strada Barbu Văcărescu la ora 15:00, cu două ore înaintea ultimei partide programate pentru Dinamo în acest sezon, cu Viitorul Constanţa, din cadrul etapei a 14-a a play-out-ului Ligii I.

Fanii au scandat lozinci precum "Dinamo suntem noi", "Nu vă puneţi cu noi" şi "Iubim fără regrete Dinamo", dar au adus injurii conducerii Federaţiei Române de Fotbal şi Ligii Profesioniste de Fotbal, considerate vinovate pentru faptul că echipa "alb-roşie" nu îşi mai poate apăra pe teren şansele de a rămâne în Liga I în cele 5 meciuri pe care nu le-a disputat în acest sezon.

În jurul orei 15:30, la sosirea autocarului echipei Dinamo la stadion, suporterii au intrat pe carosabil şi au blocat circulaţia pentru câteva minute, în timp ce scandau încurajări pentru echipa favorită.

La eveniment au participat şi mai mulţi jucători ai echipei de handbal masculin Dinamo Bucureşti.

La 3 august, Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a păstrat programarea meciurilor de baraj pentru menţinerea/promovarea în Liga I la 9 şi 12 august după ce 7 din cele 8 echipe din play-out-ul Ligii I s-au arătat de acord cu aceste date.

Ca urmare a deciziei Comitetului de Urgenţă din 3 august 2020, echipa FC Dinamo nu va mai avea timp să dispute decât una din cele şase partide restante şi va încheia sezonul pe 7, poziţie retrogradabilă în Liga a II-a.

În afara partidei cu FC Viitorul, programată miercuri, pe teren propriu, în ultima etapă a play-out-ului, Dinamo mai are 5 meciuri restante după cum urmează: Dinamo - Chindia (etapa a 3-a), FC Hermannstadt - Dinamo (etapa a 4-a), Chindia - Dinamo (etapa a 10-a), Dinamo - FC Hermannstadt (etapa a 11-a) şi Sepsi OSK - Dinamo (etapa a 12-a).

Din cauza numărului mare de jucători infectaţi cu noul coronavirus şi a regulamentului de izolare impus de autorităţi în astfel de cazuri, echipa Dinamo nu a putut juca şi ocupă în acest moment penultimul loc în clasamentul play-out-ului Ligii I, cu 24 de puncte.

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Justin Ştefan, susţine într-un mesaj postat pe o reţea de socializare, că pentru a nu nedreptăţi niciun club la finalul actualei ediţii de campionat se impune creşterea numărului de echipe din Liga I de la 14 la 16 începând cu sezonul 2020-2021. AGERPRES (AS-autor: Adrian Ţone, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski