Fotbal: PSG, victorie muncită în fața lui Angers, în finala Cupei Franței

Fotbal: PSG, victorie muncită în fața lui Angers, în finala Cupei Franței

Echipa de fotbal Paris Saint-Germain a câștigat sâmbătă Cupa Franței, după o victorie muncită în fața modestei Angers, scor 1-0, deschiderea scorului venind în minutul 90+1, în urma unui autogol.

Issa Cissokho este cel care a înscris în propria poartă.

PSG a triumfat astfel pentru a 11-a oară în Cupa Franței, record pentru această competiție, pe care a câștigat-o și în precedentele două sezoane. Pe locul doi ca număr de succese în această competiție este Olympique Marseille (10).

Chiar dacă și-a mai trecut în palmares Cupa Ligii franceze, PSG a avut un sezon dezamăgitor, deoarece a încheiat campionatul pe locul 2, în spatele lui AS Monaco, după ce câștigase Ligue 1 în precedentele patru stagiuni. Cea mai mare decepție a parizienilor a fost eliminarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, în fața Barcelonei, după o victorie cu 4-0 în tur, urmată de o înfrângere cu 6-1 în manșa a doua.

Angers, echipă care nu a obținut niciun trofeu în istoria sa, a încheiat campionatul pe locul 12.

Reprezentantele Hexagonului în Liga Campionilor vor fi Monaco și PSG, calificate în faza grupelor, și Nice, care va juca în turul 3 preliminar. În Europa League vor evolua Olympique Lyon (faza grupelor), Olympique Marseille și Girondins de Bordeaux (turul 3 preliminar).

AGERPRES (editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis