Fotbal: Rădoi - Îmi doream măcar un punct cu Germania pentru băieţi, ar fi meritat la cum au jucat

Fotbal: Rădoi - Îmi doream măcar un punct cu Germania pentru băieţi, ar fi meritat la cum au jucat

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, vineri seara, după înfrângerea cu 2-1 în faţa Germaniei, în preliminariile CM 2022, că şi-ar fi dorit măcar un punct pentru că în opinia sa jucătorii ar fi meritat.

"Mă aşteptam la un start bun de partidă pentru că asta am şi pregătit, dar ştiam că vor veni şi aceste probleme din punct de vedere al ritmului pe care îl impune Germania prin calitatea jucătorilor săi. Nu aş fi fost supărat dacă Germania câştiga în seara asta printr-un gol doi înscris în urma unui joc combinativ sau pe un atac poziţional. Dar a fost din păcate marcat dintr-o fază fixă şi îmi este greu să trec peste... pentru că este un moment static şi practic nu mai există a doua sau a treia mişcare, ai adversarul tău direct cu care trebuie să fii precaut... Asta nu înseamnă că vorbesc doar despre jucătorul care nu a reuşit să îşi marcheze adversarul, vorbesc despre fazele fixe în general. În plus, Germania nu a reuşit să marcheze foarte multe goluri din faze fixe. Germania nu era în seara asta în momentul în care să marcheze gol din fază fixă. Îmi doream măcar un punct în seara asta pentru băieţi şi cred că ei ar fi meritat la cum au jucat", a spus tehnicianul la postul Pro Tv.

"Ca determinare nu cred că eu sau altcineva le poate reproşa ceva jucătorilor în seara asta. Le-am spus că este păcat pentru efortul pe care l-au depus şi pentru unitatea de echipă pe care au arătat-o să pierdem într-un moment pe care îl putem controla, pentru că putem să controlăm fazele fixe. În ceea ce îl priveşte pe Ianis, el a scris un gol frumos, un gol pe care aşteptam de mult timp să îl vedem şi pe care Ianis îl poate înscrie. Pe lângă el aveam însă şi alţi jucători care pot crea astfel de faze", a adăugat selecţionerul.

Rădoi a explicat că există soluţii pentru înlocuirea lui Andrei Burcă, accidentat în partida de la Hamburg.

"Burcă are şanse mici să joace în următoarea partidă, să vedem dacă Nedelcearu va reveni... Dar să nu uităm că îl avem pe Chiricheş, pe Toşca, pe Adi Rus şi la urgenţă poate să joace şi Manea fundaş central. La fel putem apela şi la Dragoş Nedelcu sau la Albu", a afirmat el.

Selecţionerul susţine că România depinde doar de rezultatele sale din ultimele trei partide pentru a ocupa locul doi al grupei la finalul preliminariilor.

"Le-am spus jucătorilor că urmează trei finale în care depindem doar de noi. Şi aici s-ar putea să avem o problemă pentru că în momentele decisive nu am reuşit să facem ceea ce ne-am dorit. Acum noi trebuie să vedem cum facem să îi recuperăm pe jucători din punct de vedere mental, nu fizic. Fizic nu avem probleme, la mental trebuie să lucrăm în următoarele zile. Urmează trei partide, trei finale şi, indiferent de locul pe care suntem acum, dacă le câştigăm terminăm pe locul doi. Şi în mod logic, Germania să câştige partidele ei", a precizat Rădoi.

Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Germaniei, cu scorul de 2-1 (0-1), vineri seara, pe Volksparkstadion din Hamburg, în Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În următoarea partidă din preliminariile CM 2022, prima reprezentativă a României va juca împotriva Armeniei, luni, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua din Capitală.
AGERPRES (V, AS-editor: Marius Ţone, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani