Fotbal-Rădoi: Pentru Germania meciurile din preliminarii par amicale, România va fi mai mult decât un sparring-partner

Fotbal-Rădoi: Pentru Germania meciurile din preliminarii par amicale, România va fi mai mult decât un sparring-partner

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal, Mirel Rădoi, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă online, că pentru adversara de duminică, Germania, meciurile din preliminarii par amicale, dar a menţionat că România va fi mai mult decât un sparring-partner.

"Germania îşi impune semifinale sau finale de Cupe Mondiale sau Campionate Europene. Pentru ei aceste meciuri par amicale înainte de un turneu final... dar noi sperăm ca mâine să avem curaj să creăm probleme Germaniei. Pentru că şi Germania are probleme în organizarea defensivă, lasă spaţii... important e ca noi să speculăm acele spaţii. Cu siguranţă România va fi mai mult decât un sparring-partner. Să sperăm că atât naţionala de tineret, cât şi cea de seniori, vor obţine rezultate pozitive contra Germaniei, iar aici includ şi un rezultat de egalitate pentru naţionala mare", a afirmat el.

"În istoria noastră s-a arătat că a fost un mare avantaj pentru noi când am plecat cu şansa a doua. E clar că plecăm cu şansa a doua. Dar când va începe jocul trebuie să fim pregătiţi pentru că vom trece prin momente de suferinţă. Nu ştiu dacă vom putea să avem 50% posesie şi atunci când avem mingea va trebui să ştim exact zonele în care Germania este vulnerabilă. Pregătim meciurile de la tragerea la sorţi. Ăsta e avantajul la echipa naţională, că ai timp să pregăteşti meciurile, să analizezi punctele slabe şi cele puternice ale adversarilor", a adăugat Rădoi.

Selecţionerul a menţionat că nu a stabilit încă nici primul unsprezece şi nici sistemul de joc.

"Într-adevăr, Mihăilă şi Ianis Hagi au marcat cu Macedonia, dar asta nu înseamnă că vor fi titulari contra Germaniei. Nu ştiu acum în ce compartiment vom face cele mai multe schimbări, vom vedea după antrenamentul din această seară. În momentul ăsta nu am decis nici primul 11 şi nici sistemul în care vom evolua. Nu putem spune că dacă am câştigat în 4-2-3-1 împotriva Macedoniei de Nord vom juca toate meciurile de acum încolo în acest sistem. Important este ce creăm dintr-un sistem de joc", a precizat tehnicianul.

Rădoi speră ca jucătorii să fi înţeles exact greşelile făcute în partida precedentă cu Macedonia de Nord.

"Am făcut o analiză reuşită a meciului cu Macedonia, dar doar teoretic. Vom vedea azi la antrenament dacă au înţeles cum să remediem acele probleme. Şi mai evident va fi în partida cu Germania. Este o motivaţie în plus pentru jucătorii noştri să îşi măsoare forţele cu adversari care evoluează la echipe foarte puternice ale lumii. Adversarul este mult mai puternic şi mult mai valoros decât noi. Sperăm să stăm cât mai sus cu apărarea. Dar în acelaşi timp e clar că atunci când stai sus cu apărarea apar zone libere şi adversarul îşi va crea ocazii. În momentul de faţă noi ne dorim să marcăm un gol mai mult decât adversarul, nu neapărat să terminăm la egalitate, 0-0, fiecare meci", a mai spus el.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, duminică, de la ora 21:45, pe Arena Naţională din Capitală, selecţionata Germaniei, într-o partidă din Grupa J a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022.

În al treilea meci al său din această grupă, România va juca la 31 martie (ora 19:00) în deplasare, cu Armenia.

La debutul preliminariilor, prima reprezentativă a învins selecţionata Macedoniei de Nord cu scorul de 3-2 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

România se mai află în grupă cu Islanda şi Liechtenstein. La CM 2022 se califică direct primul loc din grupă, locurile secunde urmând să dispute baraje. Ultima Cupă Mondială la care a participat România a fost cea din 1998, din Franţa.
AGERPRES (V, AS-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Dragomir, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…