Fotbal: Ray Wilkins, fost căpitan al naţionalei Angliei, a încetat din viaţă la 61 de ani

Fotbal: Ray Wilkins, fost căpitan al naţionalei Angliei, a încetat din viaţă la 61 de ani

Ray Wilkins, fost căpitan al naţionalei de fotbal a Angliei, a încetat din viaţă miercuri dimineaţă, la vârsta de 61 de ani, la patru zile după ce fusese internat într-un spital londonez, fiind plasat în comă indusă în urma unui infarct, anunţă Reuters.

Fost mijlocaş ce a petrecut cea mai mare parte a carierei la Chelsea, Manchester United (cu care a câştigat Cupa Angliei în 1983) şi Queen's Park Rangers, Wilkins a avut 84 de selecţii la naţională, între 1976 şi 1986, purtând de zece ori banderola de căpitan. Fotbalistul a jucat pentru Anglia împotriva României în preliminariile Cupei Mondiale 1982, în remiza de la Londra, 0-0 pe 29 aprilie 1981. În sezonul 1987-1988, când era la Glasgow Rangers, el a evoluat împotriva Stelei în sferturile de finală ale Cupei Campionilor Europeni, echipa bucureşteană obţinând calificarea (2-0 acasă, 1-2 în deplasare).

Într-o carieră de antrenor care a durat 20 de ani, Wilkins a pregătit echipele de club Queens Park Rangers şi Fulham şi naţionala Iordaniei. El a fost de două ori secund la Chelsea, formaţia la care a debutat ca jucător. În primul său mandat ca secund la Chelsea, printre fotbaliştii echipei era fundaşul român Dan Petrescu.

Printre cei care l-au omagiat miercuri pe Wilkins sunt foştii internaţionali englezi Gary Lineker şi Rio Ferdinand.

Clubul italian AC Milan, pentru care Wilkins a jucat mai bine de 70 de meciuri între 1984 şi 1987, îi va aduce un omagiu în cursul serii, la meciul cu marea rivală locală Inter.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…