Fotbal: Răzvan Burleanu, numit președintele grupului de lucru UEFA-UE

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost numit la conducerea grupului de lucru UEFA-Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

După activitatea desfășurată în cadrul grupului de lucru pentru Diplomație Sportivă din cadrul Comisiei Europene, președintele FRF a fost propus în noua funcție în contextul deschiderii, la 1 martie, a biroului UEFA de la Bruxelles.

''Grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană s-a constituit ca urmare a impactului major pe care deciziile autorităților publice europene îl au asupra reglementării, guvernării, reputației și comercializării fotbalului. UEFA a identificat nevoia continuării și intensificării abordării proactive pentru a ajuta la configurarea mediului politic astfel încât acesta să favorizeze obiectivele strategice ale forului fotbalistic continental. Parteneriatul istoric de cooperare încheiat în 2014 între UEFA și Comisia Europeană este nu doar unic în rândul entităților sportive, ci poate furniza un fundament pentru întărirea și dezvoltarea cooperării UEFA cu instituțiile Uniunii Europene într-o serie de zone esențiale'', se arată în comunicat.

Principalele direcții ale grupului de lucru vor consta în susținerea Regulamentului de Fair-Play Financiar li a interzicerii transferurilor drepturilor federative ale jucătorilor, fixarea unui parteneriat în contextul EURO 2020, asistență pentru asociațiile membre UEFA în accesarea fondurilor publice UE, precum și configurarea dialogului social în sensul minimului de cerințe aplicabile contractelor jucătorilor prin acordul din 2012 (împreună cu FIFPro Europa, Asociația Europeană a Cluburilor, Asociația Ligilor Profesioniste Europene, precum și partenerii sociali europeni).

Primul proiect, în derulare în perioada 28 februarie — 2 martie, la Tbilisi (Georgia), va fi Summitul UEFA dedicat creșterii participării la fenomenul fotbalistic în Europa de Est, organizat cu sprijinul Consiliului Europei. Delegația FRF este condusă de Răzvan Burleanu și e însoțită de reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Ministerului Tineretului și Sportului, menționează sursa amintită.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

2 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

3 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

4 CEx cu scandal la PSD! Se țipă de se aude din curte / Dăncilă către Manda: Să spuneți că nu puteți câștiga alege…

5 Sosește „greaua” pentru Dăncilă! Se desecretizează Raportul 10 august! Era premier și a acuzat o lovitură de s…

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend