Fotbal: Răzvan Burleanu, numit președintele grupului de lucru UEFA-UE

Fotbal: Răzvan Burleanu, numit președintele grupului de lucru UEFA-UE

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a fost numit la conducerea grupului de lucru UEFA-Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat remis AGERPRES.

După activitatea desfășurată în cadrul grupului de lucru pentru Diplomație Sportivă din cadrul Comisiei Europene, președintele FRF a fost propus în noua funcție în contextul deschiderii, la 1 martie, a biroului UEFA de la Bruxelles.

''Grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană s-a constituit ca urmare a impactului major pe care deciziile autorităților publice europene îl au asupra reglementării, guvernării, reputației și comercializării fotbalului. UEFA a identificat nevoia continuării și intensificării abordării proactive pentru a ajuta la configurarea mediului politic astfel încât acesta să favorizeze obiectivele strategice ale forului fotbalistic continental. Parteneriatul istoric de cooperare încheiat în 2014 între UEFA și Comisia Europeană este nu doar unic în rândul entităților sportive, ci poate furniza un fundament pentru întărirea și dezvoltarea cooperării UEFA cu instituțiile Uniunii Europene într-o serie de zone esențiale'', se arată în comunicat.

Principalele direcții ale grupului de lucru vor consta în susținerea Regulamentului de Fair-Play Financiar li a interzicerii transferurilor drepturilor federative ale jucătorilor, fixarea unui parteneriat în contextul EURO 2020, asistență pentru asociațiile membre UEFA în accesarea fondurilor publice UE, precum și configurarea dialogului social în sensul minimului de cerințe aplicabile contractelor jucătorilor prin acordul din 2012 (împreună cu FIFPro Europa, Asociația Europeană a Cluburilor, Asociația Ligilor Profesioniste Europene, precum și partenerii sociali europeni).

Primul proiect, în derulare în perioada 28 februarie — 2 martie, la Tbilisi (Georgia), va fi Summitul UEFA dedicat creșterii participării la fenomenul fotbalistic în Europa de Est, organizat cu sprijinul Consiliului Europei. Delegația FRF este condusă de Răzvan Burleanu și e însoțită de reprezentanți ai Ministerului Educației și ai Ministerului Tineretului și Sportului, menționează sursa amintită.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...