Fotbal: RB Leipzig - Universitatea Craiova 3-1, în turul al treilea preliminar al Europa League

Fotbal: RB Leipzig - Universitatea Craiova 3-1, în turul al treilea preliminar al Europa League

Echipa germană RB Leipzig a învins-o pe Universitatea Craiova cu scorul de 3-1 (1-0), joi seara, pe RB Arena din Leipzig, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Europa League la fotbal şi a făcut un pas spre faza următoare a competiţiei.

RB Lepizig a dominat autoritar meciul şi s-a impus prin golurile marcate de Ibrahima Konate (25), Matheus Cunha (77) şi Yussuf Poulsen (87), golul de onoare al formaţiei din Bănie fiind reuşit în timpul adiţional de către Ivan Martic (90+4).

Jocul a curs în general într-un singur sens, spre poarta italianului Pigliacelli, care a avut mai multe situaţii salutare şi care a menţinut Universitatea în cărţile pentru calificarea în play-off.

Prima oportunitate a gazdelor a venit în min. 5, când Bruma a reluat pe lângă poartă din poziţie foarte bună, la mingea respinsă de Pigliacelli după centrarea lui Augustin. Donkor (9) a respins din faţa lui Matheus Cunha, Kampl (16) a trimis pe lângă poartă din lovitură liberă de la 22 de metri, Augustin (19) a fost blocat de Kelic, iar Ilsanker (20) a reluat din 6 metri cu capul peste poartă.

Pigliacelli (23) a reţinut mingea trimisă cu capul de Orban, dar nu a mai avut ce face la reluarea cu capul trimisă de Konate (25), rămas nemarcat
la cornerul lui Kampl.

Universitatea putea înscrie la singura fază periculoasă de care a beneficiat, dar Mitriţă (39), scăpat singur spre poartă din propria jumătate, nu a reuşit să îl dribleze pe portarul Mvogo la 40 de metri.

În min. 48, Cicâldău i-a pasat în careu lui Mitriţă, însă acesta nu a reuşit să trimită spre poartă, la fel cum s-a întâmplat şi în min. 57, la centrarea lui Bancu.

Pigliacelli s-a remarcat pe rând la şutul lui Bruma de la distanţă (54), la lovitura de cap a lui Matheus (56), iar apoi la şutul brazilianului (62). Matheus Cunha (65) a trimis pe lângă poartă la centrarea lui Sabitzer, iar apoi Pigliacelli (69) a respins salvator reluarea lui Konate, după eroarea lui Tiago Ferreira.

''Die Rotten Bullen'' s-au desprins pe tabelă prin golul marcat de Matheus Cunha (77), care a reluat simplu centrarea lui Poulsen, după un luft al lui Ferreira.,

Pigliacelli a respins un şut violent al lui Ilsanker (81), de la 25 metri, apoi a respins în bară şi mingea trimisă din lovitură liberă de Forsberg, dar Poulsen a fost pe fază şi a trimis în plasă (87). Suedezul Forsberg (90+1) a mai ratat o mare ocazie de gol.

Universitatea a marcat în ultimele secunde de joc un gol care păstrează speranţa calificării, prin Martic (90+4), cu voleu din careu, la centrarea lui Briceag.

De consemnat şi debutul elveţianului Fedele, precum şi intrarea neaşteptată a tânărului atacant Baicu.

Manşa secundă va avea loc pe 16 august, pe stadionul ''Ion Oblemenco''.

În play-off, învingătoarea dintre RB Leipzig şi Universitatea va evolua împotriva câştigătoarei dintre Zoria Lugansk (Ucraina) şi Sporting Braga (Portugalia).

RB Leipzig - Universitatea Craiova 3-1 (1-0)
Au marcat: Ibrahima Konate (25), Matheus Cunha (77), Yussuf Poulsen (87), respectiv Ivan Martic (90+4).
Leipzig, RB Arena: 16.648 spectatori
Europa League, turul al III-lea preliminar (prima manşă)

Au evoluat echipele:
RB Leipzig: 28. Yvon Mvogo - 16. Lukas Klostermann, 6. Ibrahima Konate, 4. Willi Orban (căpitan; 10. Emil Forsberg, 61), 3. Marcelo Saracchi - 44. Kevin Kampl, 13. Stefan Ilsanker, 31. Diego Demme, 17. Bruma (7. Marcel Sabitzer, 62) - 29. Jean-Kevin Augustin (9. Yussuf Poulsen, 75), 20. Matheus Cunha. Antrenor: Ralf Rangnick.
Rezerve neutilizate: 21. Marius Muller - 11. Timo Werner, 22. Nordi Mukiele, 26. Niclas Stierlin.
Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli - 15. Isaac Donkor, 6. Renato Kelic, 2. Tiago Ferreira (20. Matteo Fedele, 79), 3. Marius Briceag - 27. Ivan Martic, 8. Alexandru Mateiu, 10. Alexandru Cicâldău - 33. Mihai Valentin Mihăilă (34. Raoul Petre Baicu, 27), 28. Alexandru Ionuţ Mitriţă (căpitan; 16. Jovan Markovic, 85), 11. Nicuşor Bancu. Antrenor: Devis Mangia.
Rezerve neutilizate: 1. Laurenţiu Popescu - 4. Răzvan Popa, 9. Andrei Burlacu, 24. Florin Gardoş.

Arbitru: Pawel Gil; arbitri asistenţi: Konrad Sapela, Marcin Borkowski; arbitru de rezervă: Krzysztof Jakubik (toţi din Polonia)
Cartonaşe galbene: Orban (30), Kelic (86).
AGERPRES (editor: Mihai Ţenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”