Fotbal: RB Salzburg, campioană a Austriei pentru al şaptelea an consecutiv

Fotbal: RB Salzburg, campioană a Austriei pentru al şaptelea an consecutiv

Echipa RB Salzburg şi-a asigurat al şaptelea titlu consecutiv de campioană a Austriei la fotbal, după ce a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-0 formaţia TSV Hartberg, duminică în cadrul celei de-a 30-a etape a sezonului.

Graţie acestui succes, Salzbrug s-a distanţat la 11 puncte de LASK Linz, principala sa rivală în cursa pentru titlu, cu două etape înainte de final.

Luna trecută, LASK Linz a pierdut poziţia de lider al campionatului austriac, după ce a primit o penalizare de şase puncte, însoţită de o amendă de 75.000 de euro, pentru încălcarea normelor de securitate sanitară impuse pentru evitarea infectării cu Covid-19.

Gruparea din oraşul Linz, calificată în optimile de finală ale actualei ediţii a competiţiei Europa League, a fost acuzată că a reluat prematur antrenamentele colective.

Scandalul a fost declanşat de o înregistrare video realizată în timpul şedinţelor de pregătire, care demonstrează că fotbaliştii de la LASK s-au antrenat în efectiv complet în patru rânduri, într-o perioadă în care erau autorizate doar antrenamente în grupuri de maximum şase jucători.

Campionatul Austriei, întrerupt pe 8 martie din cauza pandemiei, când mai erau de disputat zece etape, s-a reluat pe 2 iunie, cu porţile închise.

Graţie succesului de duminică, Red Bull Salzburg şi-a trecut în palmares al 14-lea titlu naţional. La finele lunii mai, clubul din Salzburg a reuşit să cucerească Cupa Austriei, în finala căreia a dispus cu 5-0 de Austria Lustenau.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)

Sursa foto: redbullsalzburg.at


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /