Fotbal: Real Madrid a eliminat-o pe PSG din Liga Campionilor, după 3-1 pe Bernabeu

Fotbal: Real Madrid a eliminat-o pe PSG din Liga Campionilor, după 3-1 pe Bernabeu

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 3-1, miercuri seara, pe stadionul ''Santiago Bernabeu'', în manşa secundă a optimilor.

Victoria echipei pariziene din tur, cu 1-0, s-a dovedit a fi insuficientă, iar PSG are un nou sezon ratat în Champions League, încheind sub performanţele din stagiunile precedente (finală în 2020 şi semifinale în 2021).

Echipa lui Pochettino a început mai bine şi Mbappe a avut două mari ocazii în primul sfert de oră, însă Courtois s-a opus de fiecare dată (8, 13). Neymar a avut şi el o oportunitate bună (22), dar belgianul s-a aflat la post.

Benzema a ratat cea mai mare şansă a madrilenilor într-o primă repriză în care oaspeţii au deţinut controlul: şutul francezului la colţul lung a fost deturnat de Donnarumma cu vârful degetelor (25).

Mbappe, după două goluri anulate pentru ofsaid, a reuşit să deschidă scorul (39), după ce a fost lansat perfect de Neymar. A fost al 14-lea gol înscris de Mbappe în ultimele sale 14 meciuri în Champions League.

Meciul a fost deblocat de o gafă de proporţii a portarului Donnarumma, care a fost forţat să greşească de Benzema (61), tot francezul aflându-se apoi la finalizare.

Ultima jumătate de oră a meciului a fost una de coşmar pentru parizieni, care au avut emoţii în min. 64, când acelaşi Benzema a fost aproape de ţintă. Vinicius Junior (73) a ratat şi el o ocazie uriaşă de a aduce echipa spaniolă în avantaj.

Real a preluat conducerea în min. 76, prin acelaşi Benzema, după o serie de erori în defensiva pariziană. Mingea a fost repusă de la centru şi Realul a recuperat şi a lansat un atac rapid, surprinzând din nou apărarea echipei antrenate de Pochettino, iar Benzema a înscris din nou, profitând de o minge trimisă greşit de Marquinhos (78).

Acesta a fost al treilea hat-trick reuşit de Benzema în Champions League, primele două venind contra lui Malme FF în decembrie 2015 şi împotriva lui Auxerre în decembrie 2010.

Pe ''Santiago Bernabeu'' au evoluat echipele:
Real Madrid: Thibaut Courtois - Dani Carvajal (Lucas Vazquez, 66), Eder Militao, David Alaba, Nacho - Luka Modric, Toni Kroos (Eduardo Camavinga, 57), Federico Valverde - Marco Asensio (Rodrygo, 57), Karim Benzema, Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.
PSG: Gianluigi Donnarumma - Achraf Hakimi (Julian Draxler, 88), Marquinhos, Presnel Kimpembe, Nuno Mendes - Danilo Pereira (Angel Di Maria, 81), Leandro Paredes (Idrissa Gueye, 71), Marco Verratti - Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappe. Antrenor: Mauricio Pochettino.

Arbitru: Danny Makkelie; arbitri asistenţi: Hessel Steegstra, Jan de Vries; al patrulea oficial: Allard Lindhout
Arbitru video: Pol van Boekel; arbitru asistent video: Kevin Blom (toţi din Olanda)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA