Fotbal: Real Madrid, aproape de semifinalele Ligii Campionilor, după 3-1 cu Chelsea, la Londra

Fotbal: Real Madrid, aproape de semifinalele Ligii Campionilor, după 3-1 cu Chelsea, la Londra

Real Madrid este foarte aproape de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Chelsea, deţinătoarea trofeului, cu scorul de 3-1 (2-1), miercuri seara, la Londra, în prima manşă a sferturilor de finală.

Madrilenii, de 13 ori campioni ai Europei (record), au avut o evoluţie pragmatică şi s-au impus prin hat-trick-ul francezului Karim Benzema (21, 24, 46). Golul londonezilor a fost semnat de Kai Havertz (40).



Echipa antrenată de Ancelotti şi-a arătat ''colţii'' încă din minutul 10, când Vinicius Junior a trimis mingea în bara transversală la capătul unui contraatac.

Chelsea a avut prima ocazie în min. 15, când Reece James a testat vigilenţa portarului belgian Courtois din lovitură liberă.

Real a înscris de două ori în decurs de câteva minute (21, 24), prin Benzema, cu două lovituri de cap, prima oară din pasa lui Vinicius, iar a doua din centrarea lui Modric. Dani Carvajal a fost aproape de majorarea diferenţei, dar Mendy a deturnat devierea sa din careu (33).



Fundaşul brazilian Thiago Silva (38) a trimis periculos pentru poarta lui Courtois, după care Chelsea a înscris prin Havertz, cu o lovitură de cap imparabilă, la centrarea lui Jorginho.

Benzema putea reuşi hat-trick-ul înainte de pauză, dar mingea trimisă de vârful francez a ocolit de puţin poarta (42).

Karim Benzema a marcat în cele din urmă şi al treilea gol, în primul minut de la reluare (46), profitând de o gafă imensă a portarului senegalez Edouard Mendy.



Francezul a ajuns la 37 de goluri marcate în acest sezon în 36 de partide în toate competiţiile şi 11 în opt meciuri în actuala campanie de Champions League. Benzema a ajuns la 82 de goluri marcate în carieră în Champions League. El este doar al patrulea jucător care reuşeşte hat-trick-uri consecutive în Liga Campionilor, după Cristiano Ronaldo, Lionel Messi (în stagiunea 2016/17) şi Luiz Adriano (2014/15).

Chelsea a dominat clar jocul în repriza secundă şi şi-a creat multe ocazii de gol, însă mingea a refuzat să intre în poarta madrilenilor. Courtois s-a remarcat în min. 50 la lovitura de cap a lui Azpilicueta, Lukaku a trimis pe lângă poartă cu capul din poziţie ideală (69), Mount (70) a lobat mingea puţin peste transversală, goalkeeper-ul belgian nu a avut emoţii la şutul slab al lui Havertz (79), dar a făcut eforturi pentru a respinge mingea expediată de Reece James (84). Ultima oportunitate a echipei antrenate de Thomas Tuchel a fost ratată de marocanul Ziyech (90+3), care a reluat din careu peste poartă o minge venită de la Lukaku.

Înfruntarea de la Londra a consemnat şi meciul 100 pentru austriacul David Alaba în Liga Campionilor.

Manşa secundă se va juca la Madrid, pe 12 aprilie.

Au evoluat echipele:
Chelsea:
Edouard Mendy - Andreas Christensen (Mateo Kovacic, 46), Thiago Silva, Antonio Ruediger - Reece James, Ngolo Kante (Hakim Zyiech, 46), Jorginho (Ruben Loftus-Cheek, 64), Mason Mount, Cesar Azpilicueta (căpitan) - Christian Pulisic (Romelu Lukaku, 64), Kai Havertz. Antrenor: Thomas Tuchel.
Real Madrid: Thibaut Courtois - Daniel Carvajal, Eder Militao (Nacho, 64), David Alaba, Ferland Mendy - Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos (Eduardo Camavinga, 74) - Federico Valverde (Dani Ceballos, 86), Karim Benzema (căpitan; Gareth Bale, 86), Vinicius Junior. Antrenor: Carlo Ancelotti.

Arbitru: Clement Turpin; arbitri asistenţi: Nicolas Danos, Cyril Gringore; al patrulea oficial: FranCois Letexier
Arbitru video: Jerome Brisard; arbitru asistent video: Delajod Willy (toţi din Franţa)
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) NEIL HALL/EPA


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu