Fotbal: Reghecampf (Steaua) - Mergem la Mediaș să câștigăm, nu ne interesează cine intră în play-off

Fotbal: Reghecampf (Steaua) - Mergem la Mediaș să câștigăm, nu ne interesează cine intră în play-off

Antrenorul echipei de fotbal FC Steaua București, Laurențiu Reghecampf, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că ''roș-albaștrii'' vor merge să câștige meciul cu Gaz Metan Mediaș, de duminică, din etapa a 25-a a Ligii I, și nu se gândește la ce echipe vor juca în play-off.

''Obiectivul nostru este să câștigăm toate meciurile care au mai rămas până când va începe play-off-ul. Vom merge la Mediaș cu un singur gând, să câștigăm meciul. Avem o singură problemă, Ovidiu Popescu este suspendat, în rest toată echipa este validă'', a declarat Reghecampf.

Tehnicianul stelist nu s-a arătat mișcat de faptul că o victorie a echipei sale o menține în cursa pentru play-off pe rivala Dinamo: ''Nu mă interesează că o să intre Dinamo sau Astra în play-off, pe mine mă interesează ca noi să câștigăm meciul (de la Mediaș). Dacă ei vor intra în play-off asta se datorează numai lor și faptului că reușesc să câștige următoarele meciuri. Îmi doresc ca Steaua să fie pe primul loc, (de) restul nu mă interesează''.

''Pentru mine fiecare etapă este importantă, nu contează adversarul pe care îl întâlnim, mai ales în momentul de față. Într-adevăr, Mediașul este o surpriză plăcută, mai ales anul trecut, au reușit să câștige meciuri importante, au reușit să câștige și meciul împotriva noastră. Deci, trebuie să fim atenți, trebuie să mergem foarte bine pregătiți și să încercăm să câștigăm meciul'', a mai spus Reghecampf.

Laurențiu Reghecampf a remarcat și el o scădere în jocul și rezultatele echipei medieșene în acest an, după ce s-a despărțit de jucători importanți ca Azdren Llullaku, Mircea Axente și Aleksandar Susnjar, dar crede că acest lucru nu va conta foarte mult. ''Vor juca împotriva Stelei și sunt sigur că se mobilizează foarte mult, sunt sigur că stadionul va fi din nou plin, așa cum a fost și la Severin, la meciul cu Craiova, va fi o altă atmosferă, jucătorii vor avea o altă reacție, sunt sigur că vor face tot ceea ce pot ei să câștige meciul cu Steaua''.

''Orice victorie este importantă pentru noi, meciul de la Severin (2-1 cu CS Universitatea Craiova, n. red.) a fost un meci intens, un meci frumos, unde ambele echipe au încercat să practice un joc cât mai bun și să încerce să câștige meciul. Mă bucur foarte mult că am reușit să terminăm victorioși și cred eu că reacția jucătorilor săptămâna aceasta la antrenamente a fost una foarte bună'', a adăugat antrenorul Stelei.

Reghecampf nu a dorit să comenteze faptul că Dinamo va avea o zi în plus pentru a pregăti derby-ul de miercuri, din semifinalele Cupei Ligii: ''Pe mine nu mă interesează acest lucru, dacă acesta este programul făcut de cei de la LPF, noi îl urmăm. Nici nu mă interesează următorul meci, în momentul de față mă gândesc numai la meciul cu Mediaș''.

El a vorbit despre șansele echipei sale de a se califica în finală și a recunoscut că acestea sunt destul de mici: ''Trebuie să fim conștienți de faptul că un rezultat de 4-1 este un rezultat foarte bun. E foarte greu să întorci un rezultat unde trebuie să marchezi trei goluri, mai ales că e vorba de un meci Steaua — Dinamo, unde echipele, indiferent de poziția lor în clasament, se mobilizează foarte bine. Sunt sigur că nu va fi un meci ușor pentru noi, dar îmi doresc pentru palmaresul nostru și pentru a spăla puțin imaginea meciului tur măcar să încercăm să câștigăm meciul. Nu mă gândesc neapărat la o calificare, dar în fotbal se pot întâmpla foarte multe lucruri''.

Reghecampf s-a referit și la posibilitatea ca la Mediaș să joace au Gnohere și Alibec în același timp: ''Gnohere și Alibec sunt jucători foarte buni, pe care noi ni i-am dorit în această iarnă. Vom vedea ce se va întâmpla la Mediaș, știm sigur că vom întâlni o echipă care se va apăra și o face foarte bine, deci avem nevoie de forță, jucători care să se descurce în momentele dificile, cred că ar fi o soluție bună să jucăm cu cei doi, dar până la meciul de duminică seară mai avem timp, vom vedea ce se va întâmpla și astăzi la antrenament și vom lua o decizie zilele următoare.

''Mă aștept ca Steaua să se descătușeze, pentru că am muncit foarte mult în cantonament, au revenit și jucătorii care au avut probleme de sănătate și lotul nostru este mult mai puternic. Mai avem nevoie de timp, Gnohere încă nu este sută la sută pregătit, mai sunt anumite lucruri de pus la punct, dar sunt foarte multe lucruri pozitive, care mă bucură foarte mult, a mărturisit antrenorul Stelei.

Reghecampf l-a criticat pe Victor Pițurcă, după ce acesta a comentat jocul Stelei din ultima vreme și a încercat să facă o paralelă între meciurile și performanțele realizate de el ca antrenor al Stelei și cele ale fostului selecționer, subliniind că e o diferență foarte mare (în favoarea sa): ''Să ai 262 de meciuri în campionat și să iei un singur titlu, față de 186 și două titluri, și nu mai vorbesc de meciurile internaționale, unde este o foarte mare diferență''.

Meciul dintre Gaz Metan și FC Steaua va avea loc duminică, la Mediaș, de la ora 20,30, în cadrul etapei a 25-a a Ligii I de fotbal.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Țenea, editor: Mihai Dragomir)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...