Fotbal: Regula celor cinci schimbări va fi aplicată până în vara lui 2021 (FIFA)

Fotbal: Regula celor cinci schimbări va fi aplicată până în vara lui 2021 (FIFA)

Regula care permite unei echipe să efectueze cinci schimbări pe meci va fi aplicată până în vara lui 2021, a anunţat miercuri Federaţia internaţională de fotbal (FIFA).

FIFA a decis că această regulă va fi în vigoare până în vara lui 2021 pentru a ajuta echipele să facă faţă calendarului încărcat din pricina crizei coronavirusului.

Decizia a fost luată de IFAB (International Football Association Board), garantul regulilor jocului de fotbal, pe baza unei "analize aprofundate", după "consultaţii cu părţile implicate şi un studiu referitor la impactul Covid-19 asupra calendarului competiţional".

Echipele vor putea face deci cinci schimbări în toate competiţiile până pe 31 iulie 2021 şi în toate competiţiile internaţionale ce vor avea loc în iulie şi august 2021.

Regula, ce rămâne temporară, a fost instituită ca să ajute echipele să facă faţă unui calendar încărcat după înreruperea sezonului şi să limiteze riscul de accidentare a jucătorilor.

"Unele competiţii care s-au reluat în 2020 ar putea impune o perioadă de recuperare şi de pregătire mai scurtă ca de obicei înainte de începutul viitorului sezon", a adăugat FIFA în comunicatul său.

"În numeroase competiţii, sezonul 2020/21 va necesita adoptarea unui calendar, marcat de un început tardiv şi de imposibilitatea de a încheia după datele obişnuite datorită disputării unor mari competiţii internaţionale".

"Decizia de a aplica sau nu acest amendament temporar revine exclusiv fiecărui organizator al competiţiilor", a conchis FIFA.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Fata lui Nuțu Cămătaru...

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Află ce vechime în muncă ai cumulat şi dacă ţi s-au plătit contribuţiile pentru pensie

5 ULTIMA ORĂ / Rusia ar ajunge până la granița cu România! / Cotidianul german BILD dezvăluie planurile lui Putin de…