Fotbal: Regula celor cinci schimbări va fi aplicată până în vara lui 2021 (FIFA)

Fotbal: Regula celor cinci schimbări va fi aplicată până în vara lui 2021 (FIFA)

Regula care permite unei echipe să efectueze cinci schimbări pe meci va fi aplicată până în vara lui 2021, a anunţat miercuri Federaţia internaţională de fotbal (FIFA).

FIFA a decis că această regulă va fi în vigoare până în vara lui 2021 pentru a ajuta echipele să facă faţă calendarului încărcat din pricina crizei coronavirusului.

Decizia a fost luată de IFAB (International Football Association Board), garantul regulilor jocului de fotbal, pe baza unei "analize aprofundate", după "consultaţii cu părţile implicate şi un studiu referitor la impactul Covid-19 asupra calendarului competiţional".

Echipele vor putea face deci cinci schimbări în toate competiţiile până pe 31 iulie 2021 şi în toate competiţiile internaţionale ce vor avea loc în iulie şi august 2021.

Regula, ce rămâne temporară, a fost instituită ca să ajute echipele să facă faţă unui calendar încărcat după înreruperea sezonului şi să limiteze riscul de accidentare a jucătorilor.

"Unele competiţii care s-au reluat în 2020 ar putea impune o perioadă de recuperare şi de pregătire mai scurtă ca de obicei înainte de începutul viitorului sezon", a adăugat FIFA în comunicatul său.

"În numeroase competiţii, sezonul 2020/21 va necesita adoptarea unui calendar, marcat de un început tardiv şi de imposibilitatea de a încheia după datele obişnuite datorită disputării unor mari competiţii internaţionale".

"Decizia de a aplica sau nu acest amendament temporar revine exclusiv fiecărui organizator al competiţiilor", a conchis FIFA.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…