Fotbal: Reuniune de criză la FC Barcelona, între Josep Maria Bartomeu şi Eric Abidal

Fotbal: Reuniune de criză la FC Barcelona, între Josep Maria Bartomeu şi Eric Abidal

Preşedintele clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, şi directorul sportiv Eric Abidal urmează să aibă o întrevedere pe tema crizei din interiorul grupării catalane de fotbal, în timp ce presa speculează deja că poziţia fostului atacant francez ar fi ameninţată, informează AFP.

Interviul lui Eric Abidal acordat cotidianului Sport, legat de concedierea haotică a antrenorului Ernesto Valverde şi un mercato ratat, destinate refacerii blazonului "Barcei", a avut de fapt efectul invers şi a provocat nemulţumirea starului Lionel Messi, care a avut o ieşire în spaţiul public şi a taxat atitudinea lui Abidal.

Messi i-a cerut directorului sportiv Eric Abidal să-şi "asume deciziile" după remarcile făcute de acesta privind concedierea antrenorului Ernesto Valverde în cotidianul Sport.

"Sincer, nu-mi place să fac chestii de genul ăsta, dar eu cred că fiecare trebuie să fie responsabil pentru acţiunile sale şi să-şi asume deciziile. Jucătorii, pentru ce se întâmplă pe teren, iar noi suntem primii care recunoaştem atunci când nu suntem buni", a comentat Messi într-o postare pe Instagram referitor la interviul lui Abidal pentru cotidianul catalan.

"Responsabilii conducerii sportive trebuie să-şi asume răspunderea şi mai ales să-şi asume deciziile pe care le iau", a adăugat câştigătorul "Balonului de Aur" în 2019, fost coechipier al lui Abidal, după interviul în care francezul a explicat că "mulţi jucători nu erau mulţumiţi" de Valverde.

"În fine, eu cred că atunci când vorbim de jucători, ar trebui să dăm nume, pentru că altfel dăunează tuturor şi alimentează lucrurile care se spun şi care nu sunt exacte", a adăugat Messi, care foarte rar are ieşiri în spaţiul public, fiind cunoscut mai degrabă ca un taciturn.

În consecinţă, Josep Maria Bartomeu a decis să aibă o întrevedere cu Abidal la revenirea sa de la Bruxelles, unde participă la o reuniune în Parlamentul European, în timp ce presa spaniolă consideră că postul fostului internaţional francez, în funcţie din 2018, este ameninţat.AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro