Fotbal: Rezultatele echipei naţionale le-au ridicat moralul armenilor după înfrângerea din războiul cu Azerbaidjanul

Fotbal: Rezultatele echipei naţionale le-au ridicat moralul armenilor după înfrângerea din războiul cu Azerbaidjanul

Rezultatele echipei naţionale de fotbal, trei victorii, dintre care una împotriva României, în primele trei meciuri din preliminariile Cupei Mondiale 2022, le-au ridicat moralul armenilor după înfrângerea din războiul cu Azerbaidjanul din toamna anului trecut, scrie AFP

"Să câştigăm când am fost învinşi (...) Victoria echipei noastre este dedicată soldaţilor noştri, fraţilor noştri morţi" în conflictul din Nagorno-Karabah, a scris pe Facebook premierul Nikol Paşinian.


Foto: (c) Hayk Baghdasaryan/Photolure via REUTERS


Acest război, al doilea după cel câştigat de Erevan la începutul anilor 1990, s-a încheiat cu o înfrângere umilitoare, Azerbaidjanul recucerind teritorii extinse în şi jurul Nagorno-Karabah, regiune separatistă controlată de Armenia.

Acest dezastru a declanşat o criză politică, în luna iunie fiind programate alegeri parlamentare anticipate. Criza se adaugă unor vechi dificultăţi economice, agravate de pandemie.


Foto: (c) Hayk Baghdasaryan / REUTERS


Pe reţelele de socializare ca şi în stradă, comentariile au fost ditirambice după ce naţionala Armeniei a învins pe rând Liechtenstein (1-0), Islanda (2-0) şi România (3-2) , trecând pe primul loc în Grupa J, cu 9 puncte, devansând Macedonia de Nord şi Germania (6 puncte).

"Vieţile noastre sunt grele, nu reuşim să ieşim din starea depresivă, dar victoria echipei noastre ne-a refăcut moralul şi a arătat că putem câştiga chiar şi în faţa unor adversari puternici", a comentat pentru AFP Haciatur Haratian, un suporter de 65 de ani.


Foto: (c) Hayk Baghdasaryan / REUTERS


Pentru o tânără din Erevan, Anuş Serobian, 29 de ani, această victorie arată că "atunci când suntem uniţi, când formăm o echipă, câştigăm de fiecare dată".

"Poporul nostru avea nevoie de această lecţie", a spus ea.


Foto: (c) Hayk Baghdasaryan / REUTERS


Seria de trei succese este o premieră pentru această ţară săracă din Caucaz, aflată doar pe locul 99 în clasamentul FIFA.

Armenia, care nu a participat la niciun turneu final, mai are, din septembrie până în noiembrie, şapte meciuri în această grupă, dintre care două cu Germania, una din forţele fotbalului mondial.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”